-->

Lupus tuberculos

lupus surviving
Ulceraţii întinse şi distructive cu evoluţie lentă, localizate în special la faţă şi amintind aspectul muşcăturii de lup. În mod uzual, termenul desemnează tuberculoza cutanată, care la nivelul feţei produce ulceraţii mutilante şi cicatrice retractile, caracterizată prin apariţia pe obraji de o parte şi de alta a nasului a unei leziuni roşietice, congestive în formă de fluture.

Este foarte bine ca tratamentele să fie încredinţate medicilor specialişti şi suplimentar se pot face tratamente naturiste.
Acestea se pot face cu una sau mai multe din următoarele plante medicinale: afin, aloe, alun, angelică, arnică, căpşun, cătină, cerenţel, coacăz negru, coada calului, fasole, floarea soarelui, fragi, frasin, ginseng, gutui, hamei, hrean, lămâi, lichen, liliac, merişor de munte, năprasnic, năvalnic, nuc, pepene galben, pin, plămânărică, plop negru, rostopască, salcie, schinduf, sfeclă albă, sfeclă roşie, tătăneasă, trandafir, troscot, turiţă mare, turtă, ţelină, urzică moartă albă, usturoi, zmeur.



Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afine (Vaccinum myrtylis) fructe zdrobite se aplică local sub formă de pastă. Se poate face din suc de afine după filtrare sau din fructe zdrobite. Acesta se amestecă cu făină şi se formează o pastă de consistenţa unui aluat care se aplică local. Se ţine în funcţie de toleranţă, până la 12 ore. Din frunze se poate face un ceai cu care s va spăla local. Se poate face din 2 linguriţe de plantă mărunţită la fiecare 250 ml apă. Se fierbe timp de 5 minute şi se strecoară. Se fac spălături locale zilnic de mai multe ori.
Tinctură din afine se aplică în diferite diluţii cu apă (după toleranţă) de mai multe ori pe zi.
Aloe (Aloe vera) pentru curăţenia corpului de toxine se va lua câte 1 linguriţă de praf de plantă de 3 ori pe zi, pus sub limbă pentru câteva minute apoi înghiţit cu apă. Extern se poate pune sucul de la plantă pe rănile existente de 2 ori pe zi.
Alun (Corylus avelana) se foloseşte uleiul de fructe cu care se va unge de 2 ori pe zi rănile.
Angelică (Angelia archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Se poate de asemenea spăla cu acest ceai local de mai multe ori pe zi. Se pot folosi şi 1 linguriţă de rădăcină, pusă la 250 ml apă şi fiartă timp de 10 minute apoi strecurată. Intern se pot consuma 3 căni şi extern se pot folosi la spălături locale.
Arnică (Arnica montana) Se va face toaleta locală cu tinctură de Arnică de exemplu:
Se pun 2 părţi tinctură şi 1 parte tinctură de propolis. Aceasta se va dilua cu 1 parte amestecul acesta la 10 părţi apă fiartă şi răcită, sau ser fiziologic (se fierbe pentru aceasta apă şi se pune la 1 litru de apă 1 lingură de sare). Se face toaleta cu vată muiată în această soluţie. Dacă nu există dureri se poate să se facă şi o soluţie mai concentrată.
Se va face apoi un unguent din: 100 ml ulei de floarea soarelui+ 10 ml tinctură de Arnică. Se obţine o emulsie care se agită bine înainte de a se folosi. Se mai poate face de asemenea 100 ml ulei de floarea soarelui în care se va pune 50 g de flori de arnică. Se fierb apoi pe baie de apă timp de 3 ore. Se strecoară. Dacă se doreşte să se facă o cremă se va pune din nou pe baie de apă cu 20 g de ceară de albine,. Se lasă să se topească apoi se ia jos de pe foc şi se amestecă până la răcirea complectă. Dacă este prea tare se mai poate adăuga ulei, iar dacă este prea moale (lichidă) se va mai adăuga ceară, caz în care se va pune din nou pe baia de apă. Se unge de mai multe ori pe zi, după ce se spală cu ceaiuri din plante.
Căpşun (Fragaria vesca) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Se poate de asemenea spăla cu acest ceai local de mai multe ori pe zi. Fructul se poate zdrobi şi se amestecă cu smântână apoi se aplică local pentru 30 minute apoi se spală cu un ceai din frunze. Se poate face acest lucru de 2 ori pe zi.
Cătină (Tamarix ramosissima) se unge cu uleiul de cătină de mai multe ori pe zi. Are rol cicatrizant şi dezinfectant, emolient.
Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rădăcină, pusă la 250 ml apă şi fiartă timp de 10 minute apoi strecurată. Intern se pot consuma 3 căni şi extern se pot folosi la spălături locale. Are un puternic rol astringent şi cicatrizant.
Coacăz negru (Ribes nigrum) intern se pot consuma zilnic câte 100 g de fructe sau eventual câte 3 linguriţe de sirop în diluţie cu apă. Extern se poate aplica pastă de fructe în amestec cu ulei pus sub un pansament cu rol cicatrizant.
Coada calului (Equisetum arvense) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern câte 3 căni pentru eliminarea toxinelor din organism. Extern se pot face spălături cu cantitate dublă de plantă sau chiar băi chiar şi generale. Dacă există răni umede (zemuinde) se poate aplica praf obţinut cu râşniţa de cafea de 2 ori pe zi, pentru absorbţia lichidelor din rană şi cicatrizare.
Fasole (Phasoleum vulgare) se pun boabele la măcinat şi apoi praful obţinut se pune pe rănile umede de 2-3 ori pe zi. Se poate şi să se fiarbă boabele cu apă până se moaie apoi se pasează şi se aplică pe o pânză care se pune pe locul afectat. Se ţine în funcţie de toleranţă cu scopul de a se cicatriza. Se mai poate folosi şi tecile de fasole 2 linguriţe mărunţite care se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute apoi se strecoară. Se folosesc pentru a se consuma intern fiind un foarte bun diuretic şi prin aceasta ajutând la eliminarea toxinelor din organism.
Floarea soarelui (Helianthus annus) se foloseşte uleiul cu care se tamponează local de mai multe ori pe zi. Se mai poate folosi şi la prepararea diferitelor unguente cu ajutorul diverselor plante medicinale.
fragi, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute.



Frasin (Fraxinus excelsior) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Este astringent.
Ginseng (Panax ginseng) se indică folosirea acestei plante în cure de lungă durată intern pentru ajutorul care-l dă în refacerea întregului organism. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului, deoarece se vinde în foarte multe forme şi are dozaje diferite.
Gutui (Cydonia oblongata) se folosesc seminţele şi casa seminţelor. Se pune 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică sub formă de comprese locale cu rol emolient.
Hamei (Humulus lupulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită (conuri) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Se pot face şi spălături. Are un efect bun calmant.
Hrean (Armoracia rusticona) 1 linguriţă de rădăcină, pusă la 250 ml apă şi fiartă timp de 10 minute apoi strecurată. Intern se pot consuma 3 căni şi extern se pot folosi la spălături locale. Ajută la o mai bună circulaţie a sângelui şi este dezinfectant.
Lămâi (Citrus lemon) intern se poate consuma sucul de la o lămâie zilnic pentru vitamina C şi extern se aplică diluat cu apă în funcţie de toleranţă mai ales în cazul mâncărimilor şi ajutând la cicatrizare.
Lichen (Cetraria islandica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Se poate de asemenea face spălături sau comprese fiind un bun antibiotic.
Liliac (Siringa vulgaris) Un alt produs foarte bun pentru resorbţia cicatricelor sunt frunzele de liliac. Acestea se vor putea pune sub un pansament umed cu ceai de afin sau arnică. Se va avea grijă în momentul în care s-a uscat să se umezească din nou. Nu se lasă uscat.
Merişor de munte (Vaccinum vitis-idaea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Este un bun diuretic şi ajută la curăţirea organismului de toxine. De asemenea se pot face spălături locale cu scopul de a ajuta la cicatrizare, este şi cu efect antibiotic.
Năprasnic (Geranium robertiarum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Se poate de asemenea face spălături sau comprese fiind un bun antibiotic.
Năvalnic (Phyllitis ocolopenobium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Se poate de asemenea face spălături sau comprese fiind un bun antibiotic.
Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi se fac spălături locale sau comprese. Are rol astringent şi dezinfectant.
Pepene galben (Cucumis melo) se consumă pulpa pentru rolul laxativ şi extern se poate pasa şi se aplică local pentru 20-30 minute.
Pin (Pinus sylvestris) se pun vârfuri de ramuri sau muguri 2 linguriţe mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi se aplică local sub formă de spălături sau comprese, având rol dezinfectant, cicatrizant şi astringent. Se poate folosi şi răşina de conifere care se diluează sau se amestecă cu ulei la cald şi apoi se aplică local pentru cicatrizare. Se face de 2-3 ori pe zi.
Plămânărică (Pulmonaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Se poate şi spăla local sau chiar pune comprese de mai multe ori pe zi, pentru rolul cicatrizant şi dezinfectant.
Plop negru (populus nigra) 1 linguriţă de muguri zdrobiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 3 căni pe zi, înaintea meselor. Extern se pot face spălături sau comprese fiind un bun antibiotic.
Rostopască (Chelidonia majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Extern se fac spălături sau comprese cu rol cicatrizant şi dezinfectant. Se pot face şi diferite creme şi unguente cu lanolină, smântână, unt, etc. Se poate de asemenea aplica praf pe leziuni umede.
Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de praf de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute. Se strecoară şi se vor face spălături locale fiind astringentă. Este indicată şi în leziunile umede sau sângerânde sub formă de praf.
Schinduf (Trigonela foenum graecum) 1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul deosebit care-l are asupra reglării organismului (ficat, pancreas).
Sfeclă albă (Beta vulgaris) se rade rădăcină şi se aplică local pentru cicatrizare.
Sfeclă roşie (Beta vulgaris rubra) se rade rădăcină şi se aplică local pentru cicatrizare. Intern se poate consuma suc din rădăcină câte 200 ml de 3 ori pe zi în cure de 30 zile.
Tătăneasă (Symphythum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină, pusă la 250 ml apă şi fiartă timp de 10 minute apoi strecurată. Intern se pot consuma 3 căni şi extern se pot folosi la spălături locale. Are rol cicatrizant, emolient şi dezinfectant.
Trandafir (Rosa centifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită (petale) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Extern pentru spălături şi comprese cu rol cicatrizant şi emolient.
Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Ajută la calmarea durerilor conţinând acid salicilic şi extern se fac spălături şi comprese în cazul rănilor inflamate.



Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Extern spălături şi comprese.
Turtă (Carlina acaulis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Extern spălături şi comprese.
Ţelină (Apium graveolens) 1 linguriţă de rădăcină, pusă la 250 ml apă şi fiartă timp de 10 minute apoi strecurată. Intern se pot consuma 3 căni şi extern se pot folosi la spălături locale. Se poate folosi şi sucul intern atât din rădăcină cât şi din frunze.
Urzică moartă albă (Lamium album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, câte una înainte de fiecare masă cu 15 minute. Extern spălături şi comprese.
Usturoi (Allium sativum) 1 linguriţă de bulb mărunţit şi curăţit se pune la 250 ml apă şi se fierbe 5 minute, apoi se strecoară. Se fac tamponări şi spălături. Intern se consumă în orice cantitate este tolerată de organism. Este un foarte bun antibiotic.
Zmeur (Rubus idaea) 1 linguriţă de vârfuri de ramuri se pune mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Intern se consumă 3 căni şi extern se foloseşte la spălături şi comprese.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment