-->

Skenita

Skenita.
Inflamaţia cronică (gonococică) a glandelor parauretrale (glanda Skene) întreţinând uretrita gonococică. Infecţia lor prelungită duce la formarea unor abcese parauretrale, iar când canalele lor excretoare se obliterează, apare urecocelul.

Tratament.
Tratamentul profilactic: tratarea şi îngrijirea corectă a tuturor infecţiilor.
Se pot folosi spălături cu plante medicinale (ceaiuri calde sau chiar unguente).
Se pot folosi următoarele plante medicinale: anin negru, arnică, brad, brânca ursului, brustur, cătină, cerenţel, cimbrişor, cimbru de grădină, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, creţuşcă, frasin, gălbenele, ghiocei, gorun, gutui, hrean, iarbă neagră, iasomie de pădure, ienupăr, isop, lăcrămioare, lemn câinesc, levănţică, mur, muşeţel, năprasnic, nemţişori de câmp, nuc, păducel, pin, plop negru, răchiţel, rotunjoară, salcie, salcâm, salvie, sclipeţi, secară, sfeclă, slăbănog, sorbestrea, stejar, sunătoare, şopârlaiţă, tătăneasă, 3 fraţi pătaţi, trifoi alb, trifoi roşu, ulm, urzică moartă albă, vâsc, vindecea, vineriţă.
Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anin negru (Alnus glutinosa) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute în 250 ml apă. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la distrugerea germenilor patogeni şi în plus este un contrainflamator renumit. Conţine tanin care este astringent. Se pot face şi spălături vaginale.
Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi, pentru distrugerea germenilor patogeni şi de asemenea se pot face spălături vaginale. Există în comerţ şi tinctură care se poate folosi diluată cu apă. 1 linguriţă se pune la 100 ml apă şi se fac spălături vaginale.
Brad (Abies alba) 1 linguriţă de vârfuri de ramuri mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Are un foarte bun efect antibiotic, antiiflamator şi cicatrizant. Se poate folosi atât la spălături locale cât şi intern 2-3 căni.
Brânca ursului (Heracleum spondylium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită, apoi se acoperă pentru 15 minute şi se strecoară, după trecerea acestui timp. Se poate folosi intern 2-3 căni şi se pot face de asemenea spălături vaginale, fiind una dintre plantele cu acţiune foarte puternică asupra sferei genitale. Are şi efect de refacerea a integrităţii, dezinfectant şi cicatrizant renumit, aducând totodată şi reconstituirea integrităţii locale.
Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau se poate lua intern 2-3 căni pe zi. Este şi un emolient şi antiinflamator, contribuind şi la cicatrizare.
Cătină (Tamarix ramosissima) fructele se pot consuma sub diferite forme. În primul rând proaspete se pot lua câte 1-2 linguriţe o dată şi este indicat să se folosească perioade lungi de timp de 3 ori pe zi, luate înaintea meselor cu 15 minute. Se mai pot folosi uscate şi măcinate sub formă de praf cu râşniţa de cafea, după care se cern cu sita fină. Se pun apoi în gură pentru 15 minute şi se lasă pentru 10-15 minute, apoi se înghit cu apă. Se face de 3 ori pe zi cu 15 minute, înaintea meselor. Se mai pot folosi şi sub formă de ceaiuri. 1-2 linguriţe de fructe zdrobite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Sirop există la toate magazinele naturiste şi se poate lua câte 3 linguriţe pe zi, una înainte de fiecare masă. Uleiul de cătină se poate lua direct de la magazinele naturiste şi se poate folosi conform indicaţiilor producătorului. Din acesta se fac şi creme şi unguente care se folosesc pentru ungeri locale contribuind la catifelarea pielii şi hrănirea ei. Este socotită op polivitamină naturală şi se poate folosi perioade lungi de timp în tratament.
Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rizomi şi rădăcină mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau se poate lua intern 2-3 căni pe zi. Este şi un emolient şi antiinflamator, contribuind şi la cicatrizare.
Cimbrişor (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni şi se poate face de asemenea spălături vaginale cu acest ceai. Are un foarte puternic efect antibiotic.
Cimbru de grădină (Saturneja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni şi se poate face de asemenea spălături vaginale cu acest ceai. Are un foarte puternic efect antibiotic.
Coada racului (Potentilla anserina) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau se poate lua intern 2-3 căni pe zi.
Coada şoricelului (Achillea milefollium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni şi se poate face de asemenea spălături vaginale cu acest ceai. Are un foarte puternic efect antibiotic datorită azulenelor.
Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni şi se poate face de asemenea spălături vaginale cu acest ceai. Ajută şi la diminuarea secreţiilor şi în plus poate să regleze anumite dereglări ale organismului.
Creţuşcă (Filipendula ulmaria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni şi se poate face de asemenea spălături vaginale cu acest ceai.
Frasin (Fraxinus excelsior) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute în 250 ml apă. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la distrugerea germenilor patogeni şi în plus este un contrainflamator renumit. Conţine tanin care este astringent. Se pot face şi spălături vaginale.
Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (se preferă florile) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni şi se poate face de asemenea spălături vaginale cu acest ceai. Are efect antibiotic renumit fiind indicat şi în Trichomonas şi alte afecţiuni grave în special în amestec cu iasomie. Se pot folosi atât proaspete cât şi uscate.
Ghiocei (Galanthus nobilis) se pune 1 linguriţă de bulb mărunţit la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale în special atunci când este o afecţiune mai gravă sau veche care nu a cedat la alte tratamente.
Gorun (Quercus petraea) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute în 250 ml apă. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la distrugerea germenilor patogeni şi în plus este un contrainflamator renumit. Conţine tanin care este astringent.
Gutui (Cydonia oblongata) se taie fructul felii subţiri împreună cu seminţele din interior şi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături vaginale pentru efectul emolient şi antiinflamator renumit.
Hrean (Armoracia rusticona) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este un bun antibiotic cu toate că atunci când există anumite răni sau o sensibilitate locală mai mare nu se poate folosi, producând usturimi în timpul spălăturilor. Distruge însă foarte bine o serie de agenţi patogeni mai repede ca alte produse şi în plus ajută la o intensificare a circulaţiei sângelui locală.
Iarbă neagră (Caluna vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic.
Iasomie de pădure (Philadelphus coronaris) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte în special împreună cu flori de gălbenele fiind în acest caz cu un efect mult mai puternic şi putând fi folosit în foarte multe afecţiuni ale sferei genitale ca un foarte bun antibiotic.
Ienupăr (Juniperus comunis) se iau 1 linguriţă de bace la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se pot folosi la spălături pentru efectul antibiotic.
Isop (Hisoppus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, fiind folosit încă din antichitate pentru acest efect.
Lăcrămioare (Convalaria majalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, ajutând şi la refacerea circulaţiei sângelui local.
Lemn câinesc (Ligustrum vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale ajutând şi în cazurile când există şi anumite infecţii vaginale.
Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături vaginale pentru efectul calmant care-l are această plantă.
Mur (Rubus fruticosum) 1 linguriţă de vârfuri de ramuri şi frunze se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Are şi un efect de calmare local fiind şi un bun antiinflamator fiind indicat şi în cazurile cu iritaţii. Se poate consuma şi intern.
Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la fiecare 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Este unul dintre cele mai eficiente antibiotice fiind folosit foarte des. Se mai poate pune 50 g flori mărunţite la 250 ml ulei vegetal şi se fierbe pe baia de apă timp de 30 minute, apoi se strecoară. Uleiul se va pune în sticle de mai mică capacitate la rece, ermetic închise, putându-se folosi la ungeri locale fiind un foarte bun cicatrizant şi dezinfectant.
Năprasnic Geranium robertiarum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic. Se pot consuma şi intern 2-3 căni pe zi.
Nemţişori de câmp (Consolida regalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, se poate folosi şi intern 2-3 căni pe zi.
Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături fiind un bun antiinflamator, decongestiv şi antibiotic cu un spectru destul de puternic.
Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de flori şi frunze mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma şi intern 2-3 căni. Este un foarte bun calmant local, antiinflamator şi ajută la cicatrizare, intern ajutând şi la refacerea muşchiului cardiac.
Pin (Pinus sylvestris) 1 linguriţă de vârfuri de ramuri mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Are un foarte bun efect antibiotic, antiiflamator şi cicatrizant. Se poate folosi atât la spălături locale cât şi intern 2-3 căni.
Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri mărunţiţi se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară şi se pot face spălături vaginale sau se poate consuma şi intern 2-3 căni pe zi. Este unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale şi având totodată un caracter emolient remarcabil şi antiinflamator, cicatrizant totodată.
Răchiţel (Lythrum salicaria) 1 linguriţă de ramuri tinere mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături vaginale în special pentru rolul antiinflamator şi de calmarea durerilor.
Rotunjoară (Glechoma hederaceum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, antiinflamator şi fiind şi cicatrizant.
Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de vârfuri de ramuri mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Are un foarte bun efect antibiotic, antiiflamator şi cicatrizant. Se poate folosi atât la spălături locale cât şi intern 2-3 căni. Contribuie şi la calmarea durerilor. Pentru acelaşi efect se fac şi spălăturile vaginale.
Salcâm (Robinia pseudacacia) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, emolient şi calmant.
Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, diminuând şi secreţiile. Se poate folosi şi intern 2-3 căni pe zi.
Sclipeţi (Potentilla erecta) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic.
Secară (Secale cereale) 2-3 linguri de seminţe se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Lichidul astfel obţinut se poate folosi la spălături vaginale fiind un foarte bun emolient ajutând în cazurile inflamaţiilor.
Sfeclă (Betula vulgaris) se taie rădăcină mărunt şi se pun 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi apoi se fac spălături vaginale în cazurile cu inflamaţii puternice fiind foarte indicată această spălătură.
Slăbănog (Impatiens noli-tangere) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, cicatrizant.
Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, calmant şi cicatrizant.
Stejar (Quercus robur) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute în 250 ml apă. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la distrugerea germenilor patogeni şi în plus este un contrainflamator renumit. Conţine tanin care este astringent.
Sunătoare (Hypericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (cu flori) se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, calmant al durerii şi cicatrizant. Se poate consuma şi intern 2-3 căni pe zi.
Şopârlaiţă (Succisa pratensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, calmant şi emolient.
Tătăneasă (Symphythum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau se poate lua intern 2-3 căni pe zi. Este un antibiotic, cicatrizant şi emolient, chiar antitumoral.
Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, intern se pot consuma 2-3 căni pe zi.
Trifoi alb (Trifolium repens) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic.
Trifoi roşu (Trifolium pratense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic. Se poate lua şi intern având şi o serie de hormoni (estrogeni vegetali) fiind indicat în special la tinerele fete.
Ulm (Ulmus campestre) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute în 250 ml apă. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la distrugerea germenilor patogeni şi în plus este un contrainflamator renumit. Conţine tanin care este astringent. Se poate folosi şi în cazurile cancerigene.
Urzică moartă albă (Lamium album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic, intern se pot consuma 3 căni pe zi.
Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se lasă 8 ore la macerat. Se încălzeşte apoi şi se strecoară. Se fac spălături vaginale în cazurile în care este perturbată circulaţia sângelui local.
Vindecea (Betonica officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic. Intern se pot consuma până la 3 căni pe zi.
Vineriţă (Galium odorata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale având un bun efect antibiotic.
Suplimentar se mai poate folosi unguentul „Propoderm” de la Apicola şi tinctura de propolis intern sau ovule cu propolis sau răşină de brad, introduse în vagin seara.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment