-->

Oligurie


Oligurie.
Scăderea cantităţii de urină, emisă într-un interval de timp. De cele mai multe ori simptom al unei leziuni a rinichiului sau căii urinare. Este bine să se facă un consult medical şi să se stabilească cauza care produce acest simptom. În funcţie de acesta se va face tratamentul.
Tratament.

Se face tratament cu acordul medicului specialist.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: bobornic, castravete, ceapă, dud, ienupăr, lemn dulce, fasole, frasin, fumăriţa, iarbă mare, măr, mesteacăn, osul iepurelui, păpădie, pătlăgea vânătă, pătrunjel, pir, porumb, praz, prun, soc, sunătoare, ţelină, urzică, usturoi, varză, vulturică.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Bobornic (Veronica beccabunga) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la
250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Castravete (Cucumis sativus) se consideră că această legumă este unul dintre cele mai puternice diuretice naturale. Se poate consuma crud sau chiar se poate extrage sucul din el cu ajutorul storcătorului de fructe. Se poate consuma câte 200 ml o dată în funcţie de gravitatea afecţiunii.
Ceapă (Allium ceppa) -Decoct de ceapă- curăţiţi coaja şi spălaţi 100 g de ceapă. Puneţi-o într-un vas şi turnaţi peste ea 250 ml apă. Acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc domol 15 minute. După răcire stoarceţi ceapa şi strecuraţi lichidul. Îndulciţi cu 50 g de miere. Beţi întreaga cantitate seara la culcare. Are un efect diuretic garantat, fiind indicat în caz de retenţie urinară. Nu se păstrează de la o zi la alta, căci se alterează. Se poate de asemenea consuma în orice cantitate crudă. În cazurile în care se doreşte să se urineze şi nu se poate se taie o ceapă (bulb) mărunt şi se pune pe o până care se aplică în partea din jos a abdomenului şi o alta pe regiunea rinichilor şi se porneşte urina la scurt timp.
O felie de pâine pe care se pune unt de vacă dar produs de către ţărani din lapte ne pasteurizat. Peste acest unt se va pune ceapă roşie, cât mai multă tăiată mărunt. Se va consuma dimineaţa pe stomacul gol. Este cel mai simplu şi de multe ori este foarte eficient, ca tot ce este simplu.
Se va mai putea încerca cu cataplasme de ceapă tăiată mărunt. Aceasta se aplică în partea de jos a abdomenului. Se va pune ceapa tăiată mărunt pe o bucată de pânză în strat de 1 cm., după care se va pune direct cu ceapa pe piele. Se poate face acest lucru şi în zona renală, dacă afecţiunea este de la rinichi. Se poate ţine această cataplasmă 1 oră. In cazul în care nu s-a rezolvat şi continuă să nu se poată urina, va trebui încercat alt procedeu sau să se prezinte de urgenţă la spital unde se va stabili din ce cauză nu se mai poate urina.
Dud (Morus alba) 1-2 linguriţe de coajă din ramuri tinere sau coajă de rădăcină mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este unul dintre cele mai puternice diuretice.
Ienupăr (Juniperus communis)- tinctură- există la toate magazinele de plante medicinale din ţară şi este foarte eficientă fiind una dintre cele mai puternice medicamente care se pot administra pentru infecţiile urinare. Aceasta măreşte diureza, deci este un diuretic şi antiinfecţios urinar. Se vor lua câte 5-15 picături de tinctură diluate în ceai de 3 ori pe zi. Este bine să se ia înainte de mesele principale. Este indicată în cistite, nefrite, uretrite, litiaze şi în general în toate afecţiunile aparatului urinar. Are un puternic efect diuretic. Acelaşi efect îl are şi consumul bacelor. Se va începe în prima zi cu 4 bucăţi pentru ca în fiecare zi să se adauge una în plus până la 15 boabe pe zi. Acestea se mestecă în gură apoi se înghit. Se face acest pentru aceleaşi efecte arătate mai sus. Se interzice acest tratament la cei cu afecţiuni grave renale.
Se mai poate încerca cu cataplasme externe cu ienupăr boabe mărunţite care de asemenea se vor pune pe o bucată de pânză şi se aplică, tot în partea de jos a abdomenului sau în regiunea renală.
Lemn dulce (Glicyrriza glabra) 1 linguriţă de praf de plantă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se consumă de 2 ori pe zi înaintea meselor.
Fasole (Phasoleum vulgare) 1-2 linguriţe teci de fasole se pun la 250 ml apă seara şi dimineaţa se vor fierbe timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 astfel de căni pe zi, fiind un puternic diuretic. Se poate folosi perioade lungi de timp. Ajută şi la scăderea zahărului din sânge.
Frasin (Frasinus excelsior) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 2-3 căni pe zi.
Fumăriţa (Fumaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, înaintea meselor pentru efectul diuretic.
Iarbă mare (Inula helenium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, înaintea meselor pentru efectul diuretic.
Măr (Mallus pumilla) se consumă suc de măr sau chiar fructe proaspete, pentru efectul diuretic.
Mesteacăn (Betula verrucosa) 2 linguriţe de plante mărunţite (frunze)se pun la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare. Are un puternic efect diuretic şi totodată un puternic efect antibiotic pentru stafilococ şi chiar streptococ şi alţi germeni patogeni..
Coajă. Se va fierbe 2 linguriţe de coajă de mesteacăn mărunţită timp de 15 minute în 250 ml apă. Se strecoară şi se va consuma o dată.
Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi. Are un puternic efect diuretic.
Păpădie (Taraxacum officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, înaintea meselor pentru efectul diuretic. Sau 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma însă şi frunzele proaspete crude cu suc de lămâie.
Pătlăgea vânătă (Solanum melongena) legumele acestea preparate fierte sau coapte cu ulei sunt un foarte bun diuretic. Se pot consuma în funcţie de toleranţă.
Pătrunjel (Petroselinum crispus) rădăcină. Se va fierbe 500 g de rădăcină de pătrunjel într-un litru de apă, până va scădea la jumătate. Se strecoară. Se va bea în cursul zilei.
Pir (Agropiron repens) 1 linguriţă de rizomi şi rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute. Se aruncă apoi această apă şi se pune alta cu care se vor fierbe plantele pentru 5 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Are un puternic efect diuretic.
Porumb (Zea majs) 1-2 linguriţe de mătase de porumb se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi, pentru efectul diuretic.
Praz (Allium porrum) se foloseşte ca şi ceapa.
Prun (Prunus domestica) se consumă fructele proaspete sau chiar sirop, compot, etc, având efecte laxative şi diuretice. 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară apoi se consumă 2-3 căni pe zi. Are efect diuretic.
Soc (Sambucus nigra) 1-2 linguriţe de coajă din ramuri tinere sau coajă de rădăcină mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este unul dintre cele mai puternice diuretice.
Sunătoare (Hypericum perforatum), Se poate folosi în mai multe feluri: a) un vârf de cuţit de praf se va pune sub limbă şi se ţine timp de 10 minute apoi se va înghiţi cu puţină apă. B) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute după care se strecoară. Se va putea consuma 2-3 ceaiuri în cursul unei zile. C)Se va putea folosi tinctură care există la magazinele specializate sau se poate prepara acasă din 5o g de flori şi plante care se vor pune în 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Se va ţine timp de 15 zile agitând de 2 ori pe zi, după care se strecoară. Se vor lua din tinctură 10 picături-1 linguriţă de 2-3 ori pe zi în diluţie cu apă.
Ţelină (Apium graveolens)-tulpini- se va face un ceai din 2 linguriţe de tulpini mărunţite care se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute după care se vor strecura. Se va consuma 2 ceaiuri din acestea în cursul unei zile. Se mai poate folosi rădăcina mărunţită, din care se va pune 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute după care se strecoară. Se poate de asemenea folosi rădăcină rasă ca salată consumată crudă.
Urzică (Urtica dioicea) 2 linguriţe de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare. Are un puternic efect diuretic, antibiotic şi remineralizant.
Usturoi (Allium sativum) se poate consuma pentru efectul antibiotic. De asemenea se mai poate folosi tinctură sau capsule.
Varză (Brasica oleracea) se consumă suc de varză în orice cantitate obţinută din varză proaspătă. Se poate lua în combinaţie şi cu alte sucuri din legume (pătrunjel, cartof, morcovi, etc). de asemenea foi proaspete strivite se aplică pe partea din jos a abdomenului şi pe regiunea renală. Se pot aplica calde (se încălzesc cu puţin ulei apoi se aplică calde sub pansament pentru 12 ore. Ajută la refacerea integrităţii organismului şi la regenerarea lui, calmând totodată durerile.
O felie de pâine pe care se pune unt de vacă dar produs de către ţărani din lapte ne pasteurizat. Peste acest unt se va pune ceapă roşie, cât mai multă tăiată mărunt. Se va consuma dimineaţa pe stomacul gol. Este cel mai simplu şi de multe ori este foarte eficient, ca tot ce este simplu.
Vulturică (Hieracium pilosella) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, înaintea meselor pentru efectul diuretic.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment