-->

Dermatita buloasă

Dermatita buloasă.
Este o boală cutanată care formează nişte băşici cu un lichid gălbui, cu sânge şi puroi. De multe ori o întâlnim la cei care consumă multe medicamente.
Tratamente:
Se va începe tratamentul prin dezintoxicarea organismului prin clisme timp de 7-10 zile consecutiv, alimente diuretice şi laxative şi multe sucuri de legume şi fructe.

Se poate folosi una dintre plantele medicinale: afin, albăstrele, aloe, alun, brusture, busuioc, cătină, cicoare, coacăz roşu, coada calului, dediţei, hamei, iarbă mare, mesteacăn, morcov, muşeţel, nalbă, nuc, osul iepurelui, păpădie, pătlagină, pelin, pir, plop negru, porumbar, răchitan, săpunariţă, tătăneasă, toporaş, untul pământului, viţa de vie, zmeur.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Afin (Vaccinum myrtylis) 2 linguriţe de frunze se fierb pentru 10 minute în 250 ml apă apoi se strecoară. Se pot pune comprese pentru rolul antibiotic şi astringent.
Albăstrele (Centaurea cyanus)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern câte 2-3 căni pe zi, sau se fac comprese pe locurile afectate, pentru câteva ore.
Aloe (Aloe vera) -Un vârf de cuţit de praf se va pune sub limbă pentru 10 minute, după care se înghite cu puţină apă. Este foarte amar şi din această cauză se ia foarte greu.
-Se pune în capsule de medicamente câte 0,5 g la capsulă şi se iau intern de 3 ori pe zi înainte de mese.
-Se va face ceai din 1 linguriţă de praf pus la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute după care se filtrează şi se consumă, preferabil îndulcit cu miere, dacă nu est vorba şi despre diabet.
-Praf se presară pe răni externe.
-Praf în amestec cu ulei, grăsime diferită (unt, smântână, untură de porc, lanolină, vaselină) transformându-se în creme sau unguente care se vor aplica extern. Se pune 1 parte plantă praf şi 3 părţi grăsime.
Alun (Corylus avellana) se folosesc la prepararea unei infuzii făcute din 2 linguriţe de frunze zdrobite care se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se ţine apoi acoperit pentru 10 minute, după care se strecoară. Se foloseşte de exemplu împreună cu ceaiul de castan în afecţiuni circulatorii ca; varice, flebite sau alte afecţiuni ale inimii.
Brusture (Arctium lapa) rădăcină- 2 linguriţe se fierb în 250 ml apă timp de 15 minute. Se strecoară şi se aplică comprese extern. Brusture frunze proaspete se aplică direct pe locul afectat după ce au fost unse cu puţin ulei. Se pot pune de mai multe ori pe zi.
Busuioc (Ocinum basilicum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se strecoară. Se pot folosi intern în special pentru cei cu afectarea mucoaselor. Se fac de asemenea spălături de mai multe ori pe zi. Se pot face şi gargarisme sau chiar băi complecte fiind una dintre plantele cele mai eficiente la această afecţiune.
Cătină (Tamarix ramosissima) Decoct din 2 linguriţe de scoarţă la 250 ml apă. Se va fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni pe zi. Extern se va face cu cantitate dublă de plantă. praf de frunze 1 parte şi untură de porc sau altă masă grasă (unt, margarină, seu, etc) 1 parte. Se va amesteca până la omogenizare. Se ung locurile afectate de 2 ori pe zi. Praf de fructe amestecat cu untură de porc 1\1 şi omogenizat prin amestecarea insistentă a celor două componente dă un unguent excelent pentru afecţiuni dermatologice, deoarece conţine toate vitaminele necesare refacerii pielii. Se unge local în strat subţire de 2 ori pe zi.
Cicoare (Cychorium intybus) frunze aplicate proaspete pe răni, pentru cicatrizare. Plantă uscată şi măcinată făcută praf cu râşniţa de cafea şi aplicată local pe răni zemuinde sau chiar infectate. 2 linguri de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se aplică la spălături sau comprese pe răni sau alte afecţiuni dermatologice.
Coacăz roşu (Rubus rubrum) Frunzele- extern- uscate şi măcinate se aplică sub formă de praf pe rănile umede. De asemenea se poate face un ceai 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se fac comprese pe locurile afectate. Este util pentru că ajută la cicatrizare având şi tanin, sunt şi astringente.
Coada calului (Equisetum arvense) Extern pentru băi- se pun 100-200 g de plantă la 5 litri de apă. Se vor fierbe apoi timp de 20 minute şi se vor strecura în cada de baie unde se va sta timp de 30 minute, la temperatura corpului, preferabil este să se facă aceste băi zilnic.
-Pentru răni sau comprese se face un decoct din 3- 4 linguri de plantă la 500 ml fiert timp de 20 minute. Se strecoară. Cu plantele strecurate se poate aplica cataplasmă şi cu ceaiul se pun comprese.
-Praful de plantă se poate aplica direct pe răni, pentru oprirea hemoragiilor sau pe ulcerele zemuinde.
-Cataplasme- plante opărite sau rămase de la ceaiurile de mai sus se pot aplica cu un pansament pe locurile afectate.
Dediţei (Pulsatilla montana) extern-2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se aplică comprese sau se fac spălături. Au şi rol în calmarea durerilor având acţiune anesteziantă şi se poate folosi la toate rănile umede.
Hamei (Humulus lupulus) Se pun 2 linguriţe de conuri mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute după care se vor strecura. Este foarte util să se consume 3 astfel de căni în afecţiunile venoase sau problemele de circulaţie. Extern se aplică comprese în răni infectate având acţiune antiseptică, antibacteriană şi chiar antiinflamatorie. -Se macină conurile de Hamei cu râşniţa de cafea transformându-se în praf fin. Se va lua un vârf de cuţit de trei ori pe zi. Acesta se va ţine sub limbă pentru 10 minute după care se va înghiţi cu puţină apă. Este util mai ales celor care doresc o suplimentare cu fitohormoni. Extern praf pe răni umede pentru efectul antibacterian şi cicatrizant.
Iarbă mare (Inula helanium) -Ceai din rădăcină -2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune în 250 ml apă care va fierbe timp de 10 minute după care se va strecura. Se pot folosi 2 astfel de ceaiuri pe zi intern şi extern la spălături şi comprese. -Se va pune 50 g de plantă mărunţită la 500 ml oţet. Se va ţine timp de 8 zile după care se strecoară. Se va utiliza la mâncărimile de piele.
Mesteacăn (Betulla verrucosa) Se poate face un ulei din 50 g de frunze mărunţite care se vor pune în 250ml ulei şi se vor fierbe pe baia de apă timp de 30 minute, după care se strecoară. În cazul în care se doreşte prepararea unei creme se va putea adăuga 50g de ceară de albine, tot la cald pe baia de apă. Şi această cremă va fi amestecată până la răcire pentru că are tendinţa de a se stratifica. Se va aplica în strat subţire. -În cazul în care există edeme şi se doreşte vindecarea mai rapidă se va face cataplasmă cu 50 g de plantă mărunţită care se va pune la 250 ml apă şi se va fierbe timp de 5 minute. Se va pune apoi pe o bucată de pânză şi se aplică local.
Morcov (Daucus carota) rădăcină rasă se aplică pe afecţiunile pielii. Se va lăsa timp de 30 minute după care se va spăla cu apă călduţă. Se poate face de mai multe ori pe zi. -Suc de rădăcină de morcovi se aplică pe tegumente pentru cicatrizare.
Muşeţel (Matricaria chamomilla) -Infuzie din 30 g flori la 500 ml apă clocotită. Se vor lăsa apoi timp de 10 minute acoperite, după care se vor strecura şi se poate folosi la spălături în afecţiunile externe. -Decoct din 2 linguriţe de flori fierte pentru 5 minute apoi strecurate care se vor aplica pe piele.
Nalbă (Althea officinalis) Decoct din 1 linguriţă de plantă (rădăcină) care se va pune la 250 ml apă. Se va fierbe timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate folosi atât intern cât şi extern. Are un efect emolient şi laxativ. Se foloseşte la afecţiunile de mai sus. Grăbeşte procesul vindecării în afecţiunile pielii fiind foarte eficientă.
-Cataplasme şi comprese locale. Se aplică pe abcese, flegmoane sau furuncule cutanate. Se folosesc frunzele opărite în prealabil, fie pansamente îmbibate în infuzie (numai din frunze, vezi mai sus). Se poate utiliza fie maceratul la rece, fie decoctul.
Nuc (Juglans regia) -Infuzie dintr-o linguriţă de frunze mărunţite puse în 250 ml apă clocotită, după care se va acoperi pentru 10 minute. Se va strecura. Se pot consuma 2 căni pe zi. Extern cu acest cei se poate spăla pe cap sau leziunile diverse, sau chiar pentru calmarea durerilor,
osul iepurelui, 1 linguriţe de rădăcină mărunţită se va fierbe timp de 15 minute în 250 ml apă. Se strecoară, apoi se va consuma 3-4 căni pe zi în afecţiunile interne sau extern se vor pune comprese cu apa din ceai aplicat pe un pansament sau se fac cataplasme cu planta fiartă, aplicată călduţă.
păpădie, -Extern se va face din 4 linguri de plantă întreagă mărunţită pusă la 500 ml apă. Se va fierbe timp de 15 minute , după care se va strecura. Se va aplica extern.
Pătlagină (Plantago lanceolata) frunte proaspete se aplică sub pansament. -Infuzie din 1-2 linguriţe de plantă care se va pune în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute după care se strecoară. Se va pune praf de plantă uscată pe afecţiuni sau se pot face diferite creme cu puţină ceară de albine şi ulei în care se va pune praf de plantă.
Pelin (Artemisia absinthum) Se fac băi cu infuzia combinată de pelin (5 litri la o cadă de apă) de 2 ori pe săptămână. Extern pelinul acţionează ca tonic nervos, ameliorând local circulaţia impulsurilor nervoase. Se poate pune praf direct pe rană fiind foarte utilă în afecţiunile umede. Are şi acţiune antibiotică.
Pir (Agrimonia repens) Praf din plantă uscată se aplică pe rănile umede. -2 linguriţe de rizomi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică local compresă după strecurare.
Plop negru (Populus nigra) sub formă de băi pentru vindecarea rănilor provenite din arsuri sau băi de şezut în hemoroizi şi alte afecţiuni. Infuzie din 2 linguriţe de plantă pusă în 250 ml apă clocotită.
-Alifie- 20 g de muguri zdrobiţi se amestecă cu 5 ml de alcool de 90°. Se vor lăsa pentru 24 ore acoperiţi, după care se va adăuga 100 g de untură de porc proaspătă nesărată. Se vor fierbe pe baia de apă timp de 2-3 ore, în funcţie de cât de tare fierb şi apoi se strecoară caldă şi se pune în cutiuţe de capacitate mai mică. Se poate folosi extern fiind foarte eficientă.
-Unguent din 100 g de muguri zdrobiţi care se vor pune la fiert, cu 300 ml de apă. Se vor fierbe timp de 3 ore, după care se vor strecura. Se mai adaugă apoi 150 ml de ulei vegetal şi 50 g de ceară de albine. Se pun pe baia de apă şi se fierb până se topeşte ceara. Se ia şi se va amesteca până la răcirea deplină. Se pun apoi în cutiuţe mici. Se foloseşte extern.
Porumbar (Prunus spinosa) - 2 linguriţe de flori se vor fierbe în 250 ml apă timp de 10 minute apoi se strecoară. Se vor folosi extern.
Răchitan (Lythrum salicaria) o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute după care se strecoară şi se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.
-Cantitatea de plantă se dublează şi se va folosi sub formă de comprese, irigaţii vaginale sau băi.
Săpunariţă (Saponaria officinalis) o linguriţă de rădăcină mărunţită se va pune la 250 ml apă la temperatura camerei. Se va lăsa de seara până dimineaţa. Se strecoară şi apoi se va bea cu înghiţituri mici în cursul unei zile.
-decoct- 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se va pune la 250 ml de apă rece, apoi se va fierbe timp de 20 de minute. Se vor lua 3-4 linguri pe zi.
Extern- pentru oxiuri se fac băi de şezut cu decoct şi clisme.
Tătăneasă (Symphythum officinalis) -Se pisează vârfurile înflorite de plantă şi se amestecă cu puţină făină ca să producă un aluat. Se aplică acesta pe răni, varice, etc. Cu făină de secară este şi mai util, sau chiar cu cea de orez (se macină orez cu râşniţa de cafea).
Se poate folosi cu puţină apă călduţă la clisme sau spălături. Se va întinde de asemenea pe cancerul pielii, caz în care este foarte bine să se facă şi cu ţină rostopască şi neapărat cu făină de ovăz.
-O alifie din 50 g de lanolină cu 50 g de vaselină şi pastă de rădăcină sau de vârfuri înflorite (acestea mărunţite foarte bine). Se amestecă împreună şi apoi se poate folosi.
Toporaş (Viola odorata) Frunze pisate se aplică extern sub formă de pastă în cancerul pielii, de mai multe ori pe zi. Se ţine în funcţie de toleranţă între 1-3 ore, după care se va spăla cu ceaiuri
Untul pământului (Tamus communis) - Se rade planta şi se aplică extern, pe locul dureros. -Tinctură se va rade rădăcina şi se pune 50 g de rădăcină la 250 ml alcool sanitar. Se ţine apoi timp de 15 zile după care se strecoară. Se foloseşte la tamponarea locurilor dureroase. Se pot face foarte multe unguente, cu unt, untură, lanolină, vaselină.
Viţa de vie (Vitis vinifera) -Frunze proaspete se strivesc şi se pun pe răni cu scopul vindecării acestora. Se pot pune aşa cum sunt sau în unele cazuri se ung cu ulei. Extern suc de struguri, diferite preparate cu vin, frunze aplicaţii, suc din viţă de vie, se pot face de asemenea unguente, uleiuri şi multe alte preparate. Se foloseşte mult şi în cosmetică.
Zmeur (Rubus odaea) -2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară şi se pot folosi la băi locale, cataplasme.
Propolis brut aplicat sub forma unei plăci care să acopere leziunile. Se întinde pe o bucată de pansament apoi se aplică pe leziune. Se schimbă zilnic. Intern se poate lua tinctură zilnic.
Se mai poate folosi „Propoderm” un unguent preparat de „Apicola” care conţine propolis.
Petrol lampant. Se umezeşte un pansament care se va aplica pe leziune de 2 ori pe zi.
Zer de lapte se aplică de 2 ori pe zi.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment