-->

Boala fara puls


Boala fara puls.
(Boala Takayashu).

Este o arteriopatie inflamatorie cronică de cauză necunoscută. Interesează arcul aortic şi arterele care pleacă de la acest nivel; trunchi brahicefalic, artera carotidă şi subclavia stângă.                                                  
Boala fără puls apare la femei tinere şi se manifestă prin semne de ischemie cerebrală (lipotimii, convulsii, tulburări de vedere) şi ischemie a membrelor superioare care se traduce prin dureri de efort.
Examenul obiectiv evidenţează absenţa pulsului la mambrele superioare şi uneori sufluri arteriale în regiunea cervicală. Datele de laborator arată modificări de tip inflamator.
Diagnosticul este confirmat de arteriografic, permiţând stabilirea sediului şi a întinderii obstrucţiei arteriale.

Tratamantul medical. Vizează dezvoltarea circulaţiei colaterale şi încetinirea procesului inflamator obstructiv arterial. În acest scop se utilizează substanţe vasodilatatoare (Kalikrein, Padutin, etc) corticoizi în doze medii şi anticoagulante în cure prelungite.

Tratament chirurgical. Trebuie să se ia în considerare la pacienţii care prezintă tulburări importante, dacă arteriografia indică posibilitatea efectuării unor by-pass-uri sau aplicarea unor grefe vasculare.

Tratamentul naturist. Se fac tratamentele de la arterite.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment