Popular posts

    Comentarii recente

    Recent Comments Widget

readers online

Feb 11, 2010

Bataturi

Cauzele: o încălţăminte prea strâmtă, sau prea largă, umblatul pe jos mai mult timp, un ciorap care jenează sunt tot atâtea cauze care pot duce la apariţia bătăturilor.
Tratamente:
Cea mai simplă metodă de a scăpa de bătături este să se spele pe picioare timp de 20 minute, cu apă caldă, pentru a se muia puţin locul. Se şterge apoi cu un prosop foarte bine. Se ia un leucoplast şi se

BASEDOW (BOALA)

Semne de hiperfuncţie tiroidiană, guşă, scădere în greutate, tahicardie, etc. În cele mai multe cazuri este prezentă şi exoftalmia (ieşirea ochilor în afară). Se tratează la bolile tiroidei, guşe, etc.
Se va respecta şi tratamentul medicului specialist.
Zilnic se poate consuma moare de pe varză- câte 2 căni pe zi.
Extern se mai poate aplica cataplasmă cu ceai din coajă de stejar, coajă de anin sau coajă de salcie. Acestea vor fi aplicate pentru 6-12 ore sau peste noapte.

Bartholonita

Este o complicaţie a infecţiilor acute vulvo-vaginale, îndeosebi în urma celor de natură gonococică.
Tratament.
Tratamentul urmăreşte înlăturarea stagnării scurgerilor purulente la nivelul vulvei, fiindcă infectarea glandei lui Bartholin se face pe cale ascendentă în lungul canalului excretor. De aceia se recomandă spălături călduţe, fără presiune, cu ceaiuri medicinale, şi băi calde de şezut, de mai multe ori pe zi, tot cu plante medicinale.
Se va evita tamponul de vată sau orice alt pansament, fiindcă produce iritaţii locale prin stagnarea puroiului. Repausul fizic este necesar.

BARTTER (BOALA)

Este vorba despre hiperaldasteronismul secundar. Este caracterizat prin adinamie, tetanie, polidipsie, poliurie şi hipertensiune arterială.
Se va indica folosirea calciului biologic din cojile de ouă sau făină de oase de vită, din care se va lua câte 10 g de 3 ori pe zi. Se poate face un preparat cu suc de lămâie care ajută datorită vitaminei la asimilarea mai rapidă a calciului.

BARRAQUER-SIMONS (BOALA) (lipodistrofia progresiva).

Această afecţiune produce pierderea ţesutului subcutanat din partea superioară a corpului şi creşterea de grăsimi pe coapse şi fese.
Este frecvent la femei şi este cauzat în cele mai multe cazuri de afectarea receptorilor insulinei şi ai glucocorticoizilor.

Feb 7, 2010

Balonari

Balonările şi constipaţia nu sunt boli de sine stătătoare, dar datorită faptului că sunt generatoare de multe boli se vor trata cu toată seriozitatea, la fel ca orice boală gravă.
Gazele din sistemul digestiv sunt un fenomen foarte natural ca şi eliminarea lor periodică, prin eructaţii sau flatulenţă. Balonarea poate avea însă două cauze principale: bacteriile din intestine şi aerul pe care-l înghiţim o dată cu mâncarea. Dacă aerul înghiţit o dată cu mâncarea poate fi diminuat prin mâncarea cu mai multă atenţie, formarea gazelor datorită diferitelor bacterii poate fi combătut cu o serie de plante carminative.

Bâlbâiala

Bâlbâiala.
(Logonevroză).

Tulburare de vorbire de natură nevrotică, care apare mai ales în copilărie în perioada preşcolară şi se manifestă prin greutate în pronunţarea corectă a unor cuvinte sau repetări şi omisiuni de silabe. Se accentuează şi sunt însoţite de emoţii, vorbit în public, în schimb dispar complet când copilul cântă.
Tratamentul bâlbâielii se face de către medic şi logoped şi reuşeşte cu atât mai radical cu cât este început mai devreme.

Balantidioza


Agentul este un protozoar Balantidium coli din clasa ciliatelor. Deşi este cel mai mare protozoar întâlnit la om (măsoară până la 200 microni) nu poate fi văzut decât la microscop, atât ca formă vegetantă cât şi ca chist.
Sursa de infecţie porcul care este în mod natural infectat în procente destul de ridicate, constituie rezervorul de infecţie al bolii. Omul parazitat, care elimină prin dejecţii chistul parazitului, poate constitui o sursă de infecţie.

Balanita - Balanopostita

Inflamaţia glandelor penisului (capătul lui) asociată de obicei şi cu a foiţei interne a prepuţului- balanopostita. Suprafaţa lor devine roşiatică, erodată. Igiena defectuoasă joacă rol ajutător în producerea ei. Prepuţul îngust (fimoza), bolile venerice, diabetul oamenilor în vârstă sunt alte câteva cauze de producere a bolii. Balanitele cu candida sunt mai frecvente.

Baile de intretinere


În mod normal se fac 2-3 băi pe săptămână. Baia presupune intrarea în cadă, înmuierea, spălarea, clătirea, ştergerea sau uscarea, eventual ungerea corpului şi masarea.
Vara se pot face duşuri în fiecare zi, în funcţie de cantitatea de transpiraţie, temperatura exterioară, munca prestată, etc.
Duşurile seara sunt calmante la fel şi baia.

Baile cu plante în tratamentul cancerului


Se cunoaşte faptul că temperatura ridicată ajută la vindecarea afecţiunii. De aceia se indică ca băile să se facă la temperaturi mai ridicate, în funcţie de toleranţa organismului şi de starea inimii. Este nevoie să se facă apoi un masaj cu uleiuri vegetale pentru că altfel se va ajunge la deshidratarea (uscarea pielii) lucru care nu este de dorit.

Azotemie


Acumularea în sânge a produşilor azotaţi degradaţi (uree, azot rezidual). Normal azotul rezidual nu trece de 40 mg% iar ureea de 30 mg%. În insuficienţa renală cantitatea lui creşte de 2-3-4 ori sau chiar mai mult. Azotemia poate să apară nu numai în insuficienţa renală ci şi în diminuarea cantităţii de lichide din sânge.

Avortul


Întreruperea sarcinii înaintea lunii a VI-a (după acest termen este vorba despre o naştere prematură provocată. Se poate produce spontan, drept consecinţă a unei boli a fătului sau a mamei, traumatisme suferite de mamă. Avortul provocat este întreruperea artificială a sarcinii înaintea lunii a VI-a. Se poate face numai la indicaţia medicală şi este indicat să se facă numai în unităţi specializate.

Avitaminoza PP

Avitaminoza PP.
(pelagră).
Se întâlneşte de obicei în cursul unor policarenţe.
Clinic: accidente cutanate: eritem cu piele uscată, se descuamează mai ales pe regiunile expuse la soare. Digestive: stomatită, glosită, gastrită anacidă, diaree. Nervoase: modificări olfactive, auditive, instabilitate anxioasă, astenie, insomnie, cefalee, furnicături, parestezii, până la demenţă depresivă sau maniaco-depresivă.

Avitaminoza B

Avitaminoza B.

B1. (se mai numeşte aneurina, tiamina).
Se datoreşte aportului alimentar insuficient sau alimentaţie exclusivă cu glucide (cartofi, zahăr).
Clinic: beri-berii, slăbire musculară generală, dureri şi parestezii în extremităţi, echimoze, hipoproteinemie cu edeme, hipotermie cu hipotensiune, inimă mărită. Gastro-intestinal: constipaţie, lipsa poftei de mâncare.

Avitaminoza A

Avitaminoza A.
Se manifestă prin: hemeralopie, xeratomalcie, anumite metaplazii celulare ale pielii şi mucoaselor.
Alimente care conţin vitaminaA: unt, smântână, ouă, ficat, untură de peşte, legume, fructe care conţin provitamina A (caroten): morcovi, roşii, caise, piersici, portocale.

Avitaminoza


Afecţiune provocată de lipsa vitaminelor în alimentaţie. Sunt specifice fiecărei vitamine. Avitaminozele şi în special avitaminoza B constituie o indicaţie importantă pentru a se folosi cura de struguri şi must. În carenţele importante însă se vor administra şi vitamine sintetice.

Google translate

Followers

Subscribe Now