-->

Blenoragia sau gonoreea

Blenoragia sau gonoreea.

Este o boală venerică infecto-contagioasă transmisă aproape exclusiv prin contact sexual, produsă de agent patogen diplococul Neisser. Este o boală care se numără şi azi printre bolile cu o mortalitate ridicată.

Boala este determinată de Neisserie Gonorehaeae, microb descoperit în 1879 de Neisser. De cele mai multe ori este urmarea unui act sexual, dar au fost şi cazuri când s-a transmis şi de la mamă la făt.

Simptomele: prima etapă la bărbat se caracterizează prin mâncărime locală şi durere la urinare, tumefierea canalului urinar. După câteva zile canalul urinar se congestionează, apar erecţii dureroase şi se secretă o substanţă purulentă densă. Bolnavul simte usturimi şi dureri la urinare, uneori de mai mică sau mai mare intensitate.
Această primă fază uneori poate trece fără mari necazuri şi nu este socotită afecţiune de către unii şi în acest caz afecţiunea se dezvoltă, urcă infecţia pe canale, până la vezica urinară şi se instalează gonoreea totală. Gonoreea totală se manifestă prin urinări frecvente, urina este tulbure, erecţiile sunt foarte dureroase şi apare în spermă sânge. Dacă în această fază nu se apelează la un tratament adecvat atunci se cronicizează afecţiunea, secreţia scade şi rămâne doar o picătură dimineaţa. Acest lucru nu înseamnă că s-a vindecat ci este un pronostic foarte grav, care poate duce la moarte chiar.
La femei simptomele sunt asemănătoare cu ale bărbatului, infecţia apare la nivelul orificiului uretral glanda Bartholini, în vulvă, vezica urinară, uter, trompe, putându-se propaga în peritoneu, determinând peritonita. Mucoasa vaginală şi vulvară este roşie, congestionată observându-se scurgerea unui lichid purulent. Femeia acuză dureri la actul sexual. În faza cronică secreţia se reduce şi femeia percepe această afecţiune ca pe o banală leucoree. În cele mai multe cazuri determină sterilitate. Pot însă să determine şi manifestări ale bolii la distanţă: artrita blenoragică.
Tratament:
Este foarte indicat să se înceapă tratamentul cât mai repede cu putinţă, adică la primele faze. Se va face cu spălături de: gălbenele în combinaţie cu iasomie. Câte 1 linguriţă din fiecare plantă pusă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac 2-3 spălături pe zi şi apoi ungeri cu Propoderm (unguent cu propolis de la Apicola). 


Tinctura de propolis. Este bine sa se ia intern.
Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai mici de teren.
Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.
Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.
Femeile pot să-ăi introducă în vagin câte un ovul după ce se spală zilnic.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment