-->

BASEDOW (BOALA)

Semne de hiperfuncţie tiroidiană, guşă, scădere în greutate, tahicardie, etc. În cele mai multe cazuri este prezentă şi exoftalmia (ieşirea ochilor în afară). Se tratează la bolile tiroidei, guşe, etc.
Se va respecta şi tratamentul medicului specialist.
Zilnic se poate consuma moare de pe varză- câte 2 căni pe zi.
Extern se mai poate aplica cataplasmă cu ceai din coajă de stejar, coajă de anin sau coajă de salcie. Acestea vor fi aplicate pentru 6-12 ore sau peste noapte.

De asemenea se poate aplica frunză proaspătă de varză strivită cu o sticlă, pentru a se muia apoi se aplică pe gât şi se leagă cu un pansament. Se poate ţine şi peste noapte.
Comprese cu argilă înmuiată în ceai de sânzâiene se poate aplica de asemenea peste noapte.
În alimentaţie se pot introduce nuci şi produse marine: scoici, stridii, peşte oceanic, alge marine.
Se vor rezolva însă în primul rând situaţiile conflictuale, eventual schimbarea mediului. Se va indica repaus, sedative sau chiar cura la altitudine. În cazurile severe se va aplica tratamentul chirurgical, iar cei peste 40 ani se va da iod radioactiv.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment