-->

BARTTER (BOALA)

Sindromul Bartter este o boală rară, care afectează rinichii și provoacă pierderi de sodiu, potasiu și clor în urină. Această boală scade concentrația de calciu în sânge și crește producția de renină și aldosteron, hormoni implicați în controlul tensiunii arteriale.


Cauza Sindromul Bartter este genetică și este o boală care se transmite de la părinți la copii, ajungând la persoane fizice din copilărie.

Este vorba despre hiperaldosteronismul secundar. Este caracterizat prin adinamie, tetanie, polidipsie, poliurie şi hipertensiune arterială.
Se va indica folosirea calciului biologic din cojile de ouă sau făină de oase de vită, din care se va lua câte 10 g de 3 ori pe zi. Se poate face un preparat cu suc de lămâie care ajută datorită vitaminei la asimilarea mai rapidă a calciului.

Se folosesc de asemenea sucuri de legume cel puţin 600 ml pe zi luate înainte de mesele principale cu 15 minute.
Pentru afecţiunile din zona inimii se recomandă folosirea ceaiurilor de vâsc, păducel, roiniţă, unguraş, la care se adaugă ceaiuri diuretice din: frunze de mesteacăn sau frasin, pir, coada calului.
Se mai poate folosi 2 linguri de făină de boabe de fasole zilnic, lemn dulce, seminţe de mărar. Sub formă de praf care se ia câte 1 linguriţă sub limbă. Se ţine apoi timp de 10 minute, după care se va înghiţi cu apă.
De asemenea produsele de la albine: Apilarnil, lăptişor de matcă, păstură ca şi înlocuirea zahărului cu miere în alimentaţie.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment