-->

BARRAQUER-SIMONS (BOALA) (lipodistrofia progresiva).

Această afecțiune produce pierderea țesutului subcutanat din partea superioară a corpului și creșterea de grăsimi pe coapse şi fese.
Este frecvent la femei și este cauzat în cele mai multe cazuri de afectarea receptorilor insulinei și ai glucocorticoizilor.

Se face tratament pentru obezitate căutând să se ajungă la o greutate cât mai apropiată de greutatea normală în funcţie de înălţime.
Se mai poate face cura de oţet de mere din care se vor pune 2 linguri la 250 ml apă şi se îndulceşte cu miere după gust. Se pot consuma astfel 4-6 căni pe zi.
De asemenea se indică folosirea curei de ienupăr. În acest caz se indică folosirea a 4 bace de ienupăr care se vor lua în prima zi dimineaţa. Se zdrobesc apoi în gură şi se înghit. În ziua următoare se vor folosi 5 bace şi în fiecare zi se va adăuga câte 1 boabă până se ajunge la 15 boabe. După ce s-a ajuns la 15 boabe se va scădea câte o boabă zilnic. Se va face doar de către cele care nu au probleme renale.
Se mai poate folosi de asemenea ceai de păpădie (rădăcină) în combinaţie cu salvie 2-3 căni pe zi.
Se poate introduce de asemenea în alimentaţie zilnic o ciorbă făcută din 4 cepe care se vor fierbe în 2 litri de apă timp de 30 minute (acestea se taie cu coajă cu tot). Se strecoară apoi în acest lichid se va pune 500 g de varză tăiată mărunt şi se face ciorba de varză care se va consuma zilnic.
Se poate de asemenea folosi extern un decoct din iederă- o mână de plantă mărunţită se fierbe în 5 litri de apă timp de 45 minute. Se strecoară apoi în cadă unde se mai poate pune 500 ml sare şi se stă timp de 30 minute. Tot din iederă se pot face cataplasme fierbinţi din plantele fierte pentru baie, care se aplică pe locurile unde se doreşte să se slăbească.
Intern se poate bea ceai de iederă care se face din 2 linguriţe de frunze mărunţite fierte timp de 5 minute în 250 ml apă. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.
Sucurile naturale de legume şi fructe sunt şi aici foarte utile în toate cazurile. Se vor folosi sucuri proaspete în cantitate de minimum 600 ml pe zi.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment