-->

Balanita - Balanopostita

Inflamaţia glandelor penisului (capătul lui) asociată de obicei şi cu a foiţei interne a prepuţului- balanopostita.
Suprafaţa lor devine roşiatică, erodată. Igiena defectuoasă joacă rol ajutător în producerea ei. Prepuţul îngust (fimoza), bolile venerice, diabetul oamenilor în vârstă sunt alte câteva cauze de producere a bolii. Balanitele cu candida sunt mai frecvente.

Mai există balanite erozive, infecţioase, balanita cu candida, ulcerate, traumatice (în special în urma contactului sexual), şancru moale, maladia Nicolas Favre, epiteliom spinocelular, vegetaţii veneriene care sunt posibil de tratat tot cu tratamentele de mai jos.
Tratament:
Tratamentul cu tinctură de propolis intern de 3 ori pe zi câte 2 picături la fiecare 5 kg corp, puse pe un miez de pâine, mestecat bine în gură şi înghiţit. Se poate înlocui cu ceai din muguri de plop negru din care se vor pune 1 linguriţă de muguri zdrobiţi la 250 ml apă şi se vor fierbe timp de 15 minute. Se beau 2 ceaiuri pe zi călduţe.
Local spălături cu una dintre plantele următoare: afin, aloe, arnică, bătrâniş, brânca ursului, cimbru, coada şoricelului, gălbenele, ghimpe, iarbă neagră, iasomie, muşeţel, năprasnic, pin, pir, pufuliţă cu flori mici, schinduf, sunătoare, tătăneasă, toporaş, varză, zămoşiţă.
Modul de folosire al plantelor medicinale.


Afin (Vaccinum myrtylis) 4 linguri de frunze mărunţite se pun la 1 litru de apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se vor face spălături sau comprese cu acest ceai de 2-3 ori pe zi.
Aloe (Aloe vera) se ia planta şi se trece prin maşina de carne apoi pasta aceasta obţinută se va pune într-un borcan cu tot atâta miere polifloră. Se lasă timp de 12 ore apoi se strecoară prin tifon. Preparatul obţinut se aplică pe gland de 2-3 ori pe zi. Praf din plantă uscată se mai poate pune de asemenea de mai multe ori pe zi, după ce s-a spălat în prealabil.
Arnică (Arnica montana), Badijonări cu tinctură diluată de arnică (Se găseşte la toate magazinele naturiste) o linguriţă la 250 ml apă, în cazurile vechi sau care nu dau rezultat cu alte plante.
Bătrâniş (Erigeron canadiensis) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi.
Brânca ursului (Heracleum spondylium) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi. Există în magazinele naturiste tinctură care se poate folosi diluată o linguriţă la 100 ml apă fiartă şi apoi răcită. Se spală local de mai multe ori pe zi.
Cimbru (Satureja hortensis) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi. Există în magazinele naturiste tinctură care se poate folosi diluată o linguriţă la 100 ml apă fiartă şi apoi răcită. Se spală local de mai multe ori pe zi.
Coada şoricelului (Achillea milefolium) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi. Există în magazinele naturiste tinctură care se poate folosi diluată o linguriţă la 100 ml apă fiartă şi apoi răcită. Se spală local de mai multe ori pe zi. Conţine azulene.
Gălbenele (Calendulla officinalis) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi. Există în magazinele naturiste tinctură care se poate folosi diluată o linguriţă la 100 ml apă fiartă şi apoi răcită. Se spală local de mai multe ori pe zi.
Ghimpe (Ruscus acileatus) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi. Există în magazinele naturiste tinctură care se poate folosi diluată o linguriţă la 100 ml apă fiartă şi apoi răcită. Se spală local de mai multe ori pe zi.
Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi.
Iasomie (Philadelphus coronaris) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi.
Muşeţel (Matricaria chamomilla) 4 linguri de frunze mărunţite se pun la 1 litru de apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se vor face spălături sau comprese cu acest ceai de 2-3 ori pe zi. Există şi unguente din această plantă la farmacii sau magazine naturiste, cu care se poate unge de 2-3 ori pe zi, după spălare. Este un bun antibiotic.
Năprasnic (Geranium robertiarum) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi.
Pin (Pinus silvestris) 4 linguri de frunze mărunţite se pun la 1 litru de apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se vor face spălături sau comprese cu acest ceai de 2-3 ori pe zi. Se poate folosi şi crema din răşină care există la toate farmaciile sau magazinele naturiste.
Pir (Agropiron repens) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi.
Pufuliţă cu flori mici (Epilobium paviflorum) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi. Se indică mai ales în amestec cu alte plante.
Schinduf (Trigonela foenum graecum) 4 linguriţe de seminţe măcinate se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi.
Sunătoare Hipericum perforatum) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi. Există şi unguente din această plantă la farmacii sau magazine naturiste, cu care se poate unge de 2-3 ori pe zi, după spălare.
Tătăneasă (Symphytum officinalis) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi. Există şi unguente din această plantă la farmacii sau magazine naturiste, cu care se poate unge de 2-3 ori pe zi, după spălare.
Toporaş (Viola odorata) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi.
Varză (Brasica oleracea) se poate aplica local suc de varză proaspăt obţinut pus pe o compresă şi ţinut 2-3 ore apoi schimbat. Se poate de asemenea strivi frunză de varză şi aplicată în mai multe straturi. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, până la 12 ore.
Zămoşiţă (Hibiscus trionum) 4 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese de mai multe ori pe zi.
Se mai poate aplica unguent Propoderm.
În caz de palano-postită recidivantă se va depista şi trata vulvo- vaginita şi cervicita partenerei.
Fimoza care în general este asociată balanopostitei se tratează ulterior după ce procesul local inflamator a cedat.
Balanite cu levuri- se fac badijonări cu 2 linguriţe de tinctură de plante la 250 ml apă şi apoi se usucă bine. Se mai poate întrebuinţa albastrul de metilen 1-2 % în badijonări.
În toate cazurile se va insista pe o igienă riguroasă zilnică.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment