-->

Astmul ovarian


Este declanşat şi întreţinut de către o insuficienţă ovariană.
Tratament.
Se va face tratamentul insuficienţei ovariene.

Insuficienţa ovariană postpubertară:

Menopauza. Se vor introduce în alimentaţie
soia de cel puţin 4 ori pe săptămână câte 300 g, carne de peşte de 2 ori pe săptămână şi se mai poate da ulei vegetal zilnic câte 1 linguriţă seara. Se asociază cu băi cu nalbă sau tătăneasă.


Modul de preparare al plantelor.

Nalbă (Malva crispa) se pun 4 linguri de plantă la 2 litri de apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se vor face băi de şezut seara sau comprese pe ovare externe aplicate calde.
Tătăneasă (Symphytum officinalis) 4 linguri de rădăcină mărunţită se pun la 2 litri de apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se vor face băi de şezut seara sau comprese pe ovare externe aplicate calde.

Intern.
Mărar (Anthum gruveoles) Se dă seminţe de mărar măcinate 1 linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 15 minute după care se va înghiţi cu apă de 3 ori pe zi. Se mai poate de asemenea da tinctură de muguri de zmeur (se găseşte le orice magazin de plante medicinale) câte 10 picături de 3 ori pe zi.
În cazurile cu bufeuri se va putea face băi cu salvie (Salvia officinalis) care se poate de asemenea consuma şi intern câte 2 ceaiuri pe zi.
De asemenea ceaiuri din: angelică, călin, secară, tei. Se fac din 2 linguriţe de plantă puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau intern 2-3 căni pe zi.
Vitamina E se află în cantitate suficientă în orice ulei vegetal. În cazurile în care se doreşte totuşi o cantitate mai mare de această vitamină se poate lua ulei de cătină (Tamarix ramosissima) câte 10 picături de 3 ori pe zi.
În cazurile de amenoree se va face tratamentul acestei afecţiuni.
Pentru combaterea tulburărilor nervoase se pot asocia ceaiuri din: păducel (Crataegus monogyra), roiniţă (Mellisa officinalis), talpa gâştei (Leonorus cardiaca), valeriană (Valeriana officinalis). Se va da unul din acestea care este mai bun şi care se preferă de fiecare pacientă. Ceaiurile se fac din 2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă clocotită. Se poate lua câte 1-2 ceaiuri pe zi sau se poate folosi tinctură din aceste plante medicinale. Se poate lua tinctura de la 5 picături până la 1 linguriţă, la nevoie.

În toate cazurile de insuficienţă ovariană se poate face următorul preparat:
-50 g sunătoare (Hipericum perforatum), 50 g lemn dulce (Glycyrhizza glabra) şi 25 g şofran (Crocus sativus). Se pune din acest amestec 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau zilnic câte 2 ceaiuri zilnic 2 luni apoi se face o pauză de15 zile şi se poate relua.
-Se face un amestec de lemn dulce(50g), sunătoare(50g), şofran (25 g). Se ia din acest amestec 2 linguriţe de praf şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 2 căni pe zi timp de 6 săptămâni, apoi se va face o pauză de 21 de zile şi se reia dacă este cazul.
Psihoterapia dă uneori rezultate foarte bune fără alte tratamente.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment