-->

Astenia de primavara, toamna


În general este mai frecventă astenia de primăvară, pentru că în general foarte mulţi oameni în perioada de iarnă consumă mult mai puţine vitamine şi soarele nu este prea prezent, ba unii din păcate în perioada iernii stau mai mult în casă.
Lipsa aerului sănătos şi curat, încălzirea artificială a încăperilor, lipsa de mişcare în aer liber, la care se adaugă
o alimentaţie în general săracă în vitamine, cu multă carne, grăsime, la care se mai adaugă o lipsă de îngrijire a pielii uneori la unii oameni poate contribui la încărcarea sângelui cu o serie de toxine.

O cură de primăvară poate ajuta în toate aceste cazuri. Se va căuta să se cureţe în primul rând intestinul de multele reziduuri rămase.
Cele mai eficiente la aceste cure nu sunt însă ceaiurile, pentru că prin fierbere principiile active din plante îşi vor pierde multe din proprietăţile deosebite pe care le au.
Se poate foarte bine să se consume însă sucuri din plante medicinale. Sucurile se obţin din plante proaspete. Să notăm aici câteva dintre plantele care pot ajuta la dezintoxicarea organismului: cicoare, coada şoricelului, fumăriţa, năsturel, păpădie, salată, urzică, etc.
Se vor pune în storcătorul de fructe plantele medicinale cu puţină apă şi se obţine un suc foarte util. Se poate consuma câte 1 linguriţă de asemenea suc diluat cu 100 ml apă. Dacă nu există contraindicaţii acestea se pot îndulci cu miere după gust obţinându-se un suc răcoritor, plăcut la gust.
Unele dintre plante sunt foarte amare lucru care va face să se revină pofta de mâncare, pentru că datorită principiilor amare se stimulează secreţia sucurilor gastrice şi astfel se stimulează pofta de mâncare.
Se poate de asemenea folosi şi cu lapte, în funcţie de preferinţe. Principalul este să se consume înaintea meselor cu cel puţin 15 minute şi să se ia de 3 ori pe zi, chiar perioade mai lungi de timp (15-30 zile).
În rest se pot aplica tratamentele de la astenia nervoasă.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment