-->

Asialia


Încetarea secreţiei salivare, consecinţă a stărilor caşectice, bolilor deshidratante, roengen- şi radiu-terapiei, medicaţiei cu atropină, datura, beladonă, tulburări nervoase în diabet, anemie, uremie, hemoragii bulbare.

Limba şi mucoasa jugală roşie, edemaţiate, vorbire greoaie, deglutiţie supărătoare: senzaţie de căldură şi sete.

Tratament: se va institui tratamentul afecţiunii cauzale. Suplimentar se pot adăuga igiena riguroasă bucală, spălături bucale cu glicerină şi apă în părţi egale.
Se mai pot folosi cu succes următoarele plante medicinale: busuioc, seminţe de in, lămâie, nalbă, salvie, tătăneasă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Are şi principii dezinfectante şi nu dă voie să se înmulţească microbii, deci este foarte utilă pentru evitarea complicaţiilor.
In (Linum usitassimum) 1 linguriţă de seminţe se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Se poate folosi şi uleiul de in cu care se poate clăti gura de mai multe ori pe zi. Este foarte emolient.
Lămâie (Citrus lemon) sucul de lămâie. Se stoarce şi se pune sucul de la o lămâie în 200 ml apă şi se adaugă miere (dacă nu există contra indicaţii) după gust. Se face de mai multe ori pe zi, căutând să fie ţinut mai mult timp în gură, dacă nu provoacă usturimi. Vitamina C ajută la refacerea pielii mucoaselor.
Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Este emolientă.
Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Se foloseşte doar în cazurile când există o infecţie pentru că altfel ajută la diminuarea secreţiilor.
Tătăneasă (Symphytum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară. Se clăteşte apoi gura de mai multe ori pe zi. Este şi un bun cicatrizant şi emolient.
Se vor consuma sucuri de legume, în special din morcovi, pentru că conţin multă vitamina A care ajută la refacerea pielii şi de asemenea se mai pot folosi uleiuri vegetale datorită faptului că conţin vitamina E.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment