-->

Artroza sacro-iliaca dureroasa


ARTROZA SACRO-ILIACĂ DUREROASĂ.
(vezi şi coxartroza)

 Antibiotice, băi, vitamine în special B1 şi C.
Tratamentul de la toate artrozele se poate aplica şi aici în acest caz cu succes.
Se va insista totuşi pentru dispariţia dureri care este un simptom foarte important la această afecţiune. Tratamentul durerii se poate face cu cele descrise la reumatism.
Repaus în decubit dorsal cu genunchii flectaţi timp de 4-6 săptămâni.

Menţionăm faptul că băile cu frunze de nuc în acest caz sunt foarte utile şi dau rapid rezultate deosebit de bune.
Frasinul- frunze se poate de asemenea folosi.

Menţionăm un ceai combinat din mai multe plante medicinale care este foarte util consumat intern.


Se va lua: coada calului, coada şoricelului, salcie(în cantitate dublă), salvie, păpădie, ienupăr, urzică. Se face un amestec din aceste plante şi se va pune 2 linguriţe de amestec la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se vor putea consuma 2-3 căni pe zi, în tratamente de lungă durată. Aceste ceaiuri este foarte bine să fie consumate înainte de mesele principale cu 15 minute şi dacă nu aveţi diabet se va îndulci cu miere polifloră după gust.
Se va evita chiar după trecerea fazei acute să se ridice greutăţi.
De asemenea se vor evita profesii care necesită perioade de timp lungi să se stea într-o singură poziţie sau în diferite poziţii incomode : zugravi, frizeri, chelneri, etc.
Nu se conduc vehicule pe distanţe lungi nici după ameliorarea simptomelor.
Tratamentul este la artroza cotului.
-Vin din ridiche- se rade o ridiche neagră, de mărime potrivită cu coajă cu tot. Se pune la 1 litru de vin. Se lasă la macerat pentru 15 zile. Se strecoară, apoi se bea câte 1 păhărel dimineaţa. Se mănâncă apoi pentru a nu produce arsuri.
-In toate cazurile este foarte bine să se facă o tinctură de ardei iute. Se pune ardei măcinat 50 g la 250 ml alcool Se ţine timp de 15 zile apoi se strecoară. Se aplică câteva picături pe o vată, apoi se aplică pe locul durerii. Datorită faptului că se amplifică circulaţia sângelui este foarte activă la calmarea durerii.
-Băi cu gel cu sare de Bazna. Gelul se aplică zilnic pe zonele afectate şi se masează uşor. Se acopere zona cu o folie de nailon lăsând gelul să acţioneze timp de 30 minute. Se spală apoi cu apă călduţă. Este util în terapia externă a reumatismului, spondiloze, artroze, sechele musculo- articulare, etc.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

1 comentários:

  1. Si ALOE VERA ,este un remediu extraordinar care poate fi achizitionat la un pret accesibil sub pretul din comert sau farmacii,daca va intereseaza va pot da mai multe detalii; rosca_ildy@yahoo.com

    ReplyDelete