Google translate

    readers online

Apa la genunchi


Se pot folosi următoarele plante medicinale: brânca ursului, brusture, dud alb sau negru, găl-benele, ienupăr, soc, varză

Modul de folosire al plantelor medicinale.
Brânca ursului (Heracleum spondylium)- frunze proaspete de brânca ursului- se spală, se zdrobesc pe o planşetă de bucătărie. Se obţine un
terci care se pune pe locul bolnav şi se leagă cu o bucată de pânză. Procedeul se aplică de 2-3 ori pe zi.
Brusture (Arctium lapa) Se taie de nervuri o frunză de brusture. Se striveşte apoi cu o sticlă pe un dog de lemn şi se pansează cu ea genunchiul. Se face o dată dimineaţa şi o dată seara, până la vindecare.
Dud alb (Morus alba), dud negru (Morus nigra)- se vor lua 4 linguri de coajă mărunţită de dud, obţinută de pe ramuri tinere sau din rădăcină. Se fierb apoi timp de 20 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se pun comprese de mai multe ori pe zi.
Gălbenele (Calendulla officinalis) Alifie de gălbenele peste care se aplică comprese cu bitter suedez. 12 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se folosesc pentru comprese externe aplicate calde.
Ienupăr (Juniperus communis) se zdrobesc 3 linguri de bace de Ienupăr. Se pun la fiert timp de 30-45 minute în 500 ml apă. Se strecoară şi cu acest lichid se pun comprese externe la genunchi.
Soc (Sambucus nigra) se vor lua 4 linguri de coajă mărunţită de soc obţinută de pe ramuri tinere sau din rădăcină. Se fierb apoi timp de 20 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se pun comprese de mai multe ori pe zi.
Varză (Brasica oleracea)- cataplasme cu foi de varză proaspete zdrobite. Se aplică de 3-4 ori pe zi.
-Cataplasme cu argilă muiată cu ceai din plante. În special cu ceai de tătăneasă sau arnică.


No comments:

Popular Posts

Followers

Subscribe Now