-->

Antrax

Antrax. (bubă neagră, cărbune, dalac).

Boală infecto-contagiosă provocată de pătrunderea în organism pe cale cutanată, digestivă sau pulmonară a sporilor de bacili antrax sau cărbunaşu.

Forma cutanată (pustulă malignă) apare sub forma unei cruste negricioase înconjurată de vezicule (bubă neagră) la cei ce manipulează animale moarte de această boală (crescători, măcelari, veterinari).
Consumul cărnii acestor animale produce forma intestinală a bolii, iar aspirarea sporilor produce pneumonia cărbunoasă (boala colectorilor de zdrenţe). Se previne prin sacrificarea şi incinerarea animalelor bolnave.
Tratamentul constă în administrare de ser şi antibiotice.
Drojdia de bere combate această afecţiune. Se vor face spălături cu drojdie dizolvată în apă 1 linguriţă la un pahar de apă. Se dizolvă apoi cu acesta se vor umezi pansamente care se pun local dacă este vorba despre o boală cutanată sau se iau intern dacă are altă localizare de mai multe ori pe zi câte 1 linguriţă de drojdie de bere.
Tinctura de propolis se poate folosi atât la afecţiunea pielii cât şi intern.


Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment