-->

Antioxidanti


Alimentele bogate în antioxidanţi contribuie la o mai mare sănătate. Fără aceştia organismul s-ar îmbolnăvi grav.
Se găsesc de regulă în fructe şi legume proaspete.
Acestea previn suferinţele luptând împotriva radicalilor liberi, care atacă celulele organismului, deteriorându-le şi predispunând la afecţiuni diverse.

Experţii afirmă că prin aportul constant de antioxidanţi, radicalii liberi sunt neutralizaţi în mare parte.
Iată de ce nutriţioniştii nu încetează să facă publicitate legumelor şi fructelor;
se consideră că ar trebui să consumăm cât mai frecvent o mare varietate de alimente din această categorie. Totuşi nutriţioniştii au vrut să ştie ce fructe sau legume conţin cea mai mare „încărcătură” de antioxidanţi.
Utilizând o tehnologie avansată, ei au cercetat aproximativ 100 de specii vegetale mai cunoscute şi au constatat cu surprindere că vedeta absolută este fasolea. Scoruri mari au obţinut şi spanacul, anghinarea sau vinetele. Specialiştii sunt de părere că este foarte importantă cunoaşterea celor mai bune surse de antioxidanţi, deoarece mediul poluat în care trăim face necesară mai mult ca oricând protecţia suplimentară împotriva acţiunii vătămătoare a radicalilor liberi. Iar antioxidanţii fac acest lucru- îi împiedică să deterioreze celulele organismului nostru.


Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment