-->

Anteversia uterina



Anteversia uterina reprezinta inclinarea uterului inainte spre simfiza pubiana, catre peretele interior al abdomenului. Cand aceasta inclinare este exagerata, se numeste hiperanteversie.


Cand inclinarea se face la nivelul unghiului dintre corp si col prin micsorarea acestui unghi, vorbim de hiperanteflexie. Inteversoflexia moderata este pozitia obisnuita a uterului.

Exagerarea acestei inclinari este anormala si poate fi congenitala sau poate precede o inflamatie. Simptomatologia consta in dureri in timpul menstruatiei, si, in cazuri rare, poate fi o cauza de sterilitate.

Rareori izolată, deseori asociată cu leziuni inflamatorii (metrită, perimetrită). Deviaţia uterină în sine nu reclamă o corectare chirurgicală. Accidentele infecţioase acute sau sub acute beneficiază de tratamente cu propolis atât intravaginal sub formă de ovule cât şi intern sub formă de tinctură din care se va lua câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi, puse pe o bucată de pâine, mestecate bine în gură, apoi înghiţite. Se va lua înainte de mese cu 30 minute.

Se va trata cervicita dacă există.
În subinvoluţia uterină post-partum: repaus, pungă cu gheaţă, irigaţii vaginale calde, masaje ginecologice prudente, centură hipogastrică, pentru a susţine masa intestinală, cură balneară termală.


Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment