Google translate

    readers online

Anexita macrolezionala


Se va feri de frig şi umezeli, la fel se va feri de băile locale reci. De asemenea se recomandă să nu se stea mult în picioare.
-Coada şoricelului-2 linguriţe de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pen-tru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, îndulcite cu miere.
-Tărâţe de grâu- se macină cu râşniţa de cafea apoi se amestecă cu miere şi se iau de mai multe ori pe zi, câte 1 linguriţă.

-Băi locale şi spălături cu coada şoricelului- 2 linguriţe de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se mai pot face băi locale cu coada calu-lui, paie de ovăz, flori de fân, etc.
-Coada şoricelului, gălbenele, iasomie- se pun toate aceste plante în părţi egale. Se va pune câte 1 lingură din fiecare plantă într-un litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături cu irigatorul de 2 ori pe zi.
-Mărul lupului-2 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Când ajunge la temperatura corpului se va pune în irigator şi se fac spălături cu irigatorul în fiecare zi.
-Capricon- supozitoare pe bază de răşină de conifere. Se găseşte la magazinele naturiste. Se pune intra rectal câte 2 supozitoare pe zi. Este bine să se înceapă tratamentul din a 5-a zi a ciclului menstrual, timp de 19 zile. Se poate face mai multe luni la rând.
-Supozitoare de propolis se pun intra-rectal câte 1 pe zi, după defecaţie. Se începe tot din a 5-a zi de menstruaţie şi ţine tot 19 zile. În vagin se pot pune şi ovule de propolis.
-Se pun tărâţe calde pe o bucată de pânză şi se aplică pe locul dureros. Se poate face de mai multe ori pe zi.
-Iaurt- se pune pe un tampon de vată şi se introduce apoi tamponul în vagin. Cele care pot este bine să facă acest lucru o dată pe săptămână şi să ţină eventual tamponul peste noapte. Dacă produce usturimi sau jenă înseamnă că aveţi în plus candida sau o altă infecţie care se poate trata cu iaurt. Ideal ar fi să se ţină peste noapte o dată la 7 zile.
Tincturi- se pot folosi 1 linguriţă de tinctură pusă la 1 litru de apă fiartă şi apoi răcită la tempera-tura corpului. Se pune în irigator şi se fac spălături în fiecare seară. Se poate folosi tinctura de: afin, angelică, cimbru, coada şoricelului, echinacea, gălbenele, guarana, lucernă, păducel, rosto-pască, salvie, sunătoare, tătăneasă, traista ciobanului, trei fraţi pătaţi, urzică. Toate aceste tincturi se pot găsi la magazinele naturiste şi sunt produse de „Plantextract” Cluj-Napoca.
În toate cazurile se evită constipaţia.

No comments:

Popular Posts

Followers

Subscribe Now