-->

Alunite

Aluniţe.

Mică tumoretă de obicei de culoare brună la suprafaţa pielii, făcând parte din grupul negilor.

Se poate folosi una sau mai multe din următoarele plante medicinale: asmăţui, bătrâniş, babornic, coada şoricelului, coada calului, ghiocei, hrean, iederă, laptele câinelui, lămâi, mesteacăn, nuci verzi, păpădie, pătlagină, pătrunjel, pecetea lui Solomon, ricin, scai măgăresc, urechelniţă.

Câteva reţete:
Tinctura de rostopască se aplică de mai multe ori pe zi.
Suc proaspăt de rostopască se aplică pe aluniţe până la dispariţie.
Tinctură de propolis se aplică cu ajutorul unui tampon de vată pe aluniţă de 2-3 ori pe zi, până la dispariţia complectă. Este unul dintre remediile cele mai indicate.

În cazul aluniţelor unice se poate folosi puţină coajă de nucă verde care se va pune strict pe aluni-ţă, ţinându-se câteva minute de mai multe ori pe zi, sau chiar fixată cu un leucoplast.
Sucul proaspăt de urechelniţă se pune pe aluniţă de mai multe ori pe zi sau se pune o bucată de frunză fixată cu un leucoplast.
Comprese zi şi noapte cu coada calului decoct. Se va avea grijă să fie în permanenţă umed. Se pun 2 linguri de plantă la 100 ml apă şi se fierbe 5 minute, apoi se strecoară.
Pătrunjel- rădăcină se fierbe 1 rădăcină la 200 ml apă până va scădea apa la jumătate. Se strecoa-ră şi se vor pune comprese. Se pot ţine umede timp de 24 ore. Se poate apoi schimba cu una proaspătă. Se face acest lucru până la dispariţie.
Iederă- se pun 4 linguri de frunze şi ramuri tinere la 250 ml apă şi se fierb timp de 20 minute. Se strecoară. Se pune compresă cu acest lichid.
Propolis brut se pune sub leucoplast. Se schimbă o dată la 2 zile. Se face până la dispariţie.


Se spune că anumite aluniţe sunt foarte şic şi se mai spune că localizarea lor este foarte importantă, astfel că în funcţie de localizare putem spune:
-O aluniţă în mijlocul frunţii indică o persoană ursuză, mereu pusă pe harţă.
-Când sunt situate pe tâmpla dreaptă înseamnă că avem de-a face cu o persoană foarte capabilă, întreprinzătoare şi tenace.
-Pe tâmpla stângă- risipitori sau încăpăţânaţi.
-Pe sprâncene- noroc în dragoste.
-Pe urechi- bogăţie.
-Pe obrazul drept- bogăţie şi succes în viaţă.
-La rădăcina nasului- o persoană prietenoasă.
-Pe nări- un călător sau oricine iubeşte mult deplasările
-Pe buze- lăcomie, avariţie.
-Pe bărbie- simţ artistic foarte dezvoltat, dar şi conştiinciozitate.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

1 comentários:

  1. nu va suparati aceste tratamente pt alunite sunt valabile si pt alunite;e iesite in relief?

    ReplyDelete