Google translate

    readers online

Afectiuni ale pancreasului

Afecţiuni ale pancreasului.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, mărul lupului, schinduf.

Modul de folosire al plantelor medicinale.
Afin (Vaccinum myrtylis) se pune 1 linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este socotită ca insulină vegetală (principalul hormon secretat de pancreas) ajutând la mai uşoara funcţionare a pancreasului.
Mărul lupului (Aristolochia clematis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă cu înghiţituri mici în tot cursul zilei ajutând la buna funcţionare a pancreasului. Se indică să nu se depăşească doza fiind o plantă toxică. În cazul intoxicaţiei se va lua imediat cărbune vegetal 1-3 linguri şi se prezintă la spital de urgenţă.
Schinduful (Trigonela foenum graecum) vindecă afecţiunile pancreasului. Schinduful este recunoscut pentru virtuţile sale medicinale încă din antichitate.
Are următoarele proprietăţi: aperitiv, galactogog, antiinflamator şi cicatrizant. Are multă vitamina PP şi este indicat în toate afecţiunile pancreasului şi în toate formele de diabet. Se ia 10 g de pudră de seminţe pe zi în 2-3 reprize cu un pahar mare de apă. Pentru tratarea anemiei, asteniei fizice şi intelectuale, pentru stimularea metabolismului şi a sistemului nervos, preparaţi un macerat din 50g seminţe la 500 ml apă rece. Se lasă apoi vasul acoperit 24 ore. Se bea 1-2 pahare pe zi. Se poate face în cure de lungă durată.
Cură de dezintoxicare: dimineaţa la trezire se ia în gură 1 lingură de ulei de floarea soarelui cu care se clăteşte gura timp de 15 minute, fără să se înghită absolut nici o picătură (devine foarte toxic). Se aruncă la Wc şi se clăteşte foarte bine gura cu mai multe ape. Se spală bine pe dinţi. După ce se clăteşte gura cu uleiul, acesta trebuie să fie alb la culoare, în caz contrar înseamnă că nu s-a clătit cu suficientă forţă. Se face timp de 15 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi în cazurile mai grave se poate repeta. Nu se va întrerupe tratamentul chiar dacă apar anumite tulburări, pentru că în acest caz înseamnă că tratamentul a fost eficient.
Se dovedeşte util în toate afecţiunile ficatului, în boli cronice respiratorii, oboseală cronică, afec-ţiuni renale, ginecologice, intestinale, bolile pielii, afecţiuni articulare, flebite, tromboflebite, migrene, varice, etc.

No comments:

Popular Posts

Followers

Subscribe Now