Google translate

    readers online

Administrarea diureticelor în obezitate


Nu este necesară şi dacă se abuzează este chiar dăunătoare. Regimul alimentar fiind unul hiposodat, pierderea de sodiu prin aceste preparate produce un nedorit hiperaldosteronism secundar.
Dacă se doreşte totuşi se vor prefera ceaiuri din: alun, ceapă, coacăz negru, coada calului, fasole, ienupăr, mesteacăn, osul iepurelui, vulturică. Din acestea în funcţie de toleranţă şi cât de multă apă există se pot consuma 1-3 căni pe zi, preferabil înainte de mesele principale. Se pot consuma cel mai bine la temperatura corpului, nu reci sau prea calde.

Mesteacăn (Betula verrucosa) are saponozide, rezine, mucilagii, etc. Poate combate cu mare succes bolile renale şi de asemenea o serie întreagă de infecţii ale aparatului urogenital. Se va pune 2 linguriţe de frunze bine mărunţite de mesteacăn la 250 ml de apă în clocot. Se va lăsa apoi acoperit 20 de minute şi se va strecura. Se adaugă la acesta obligatoriu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar. Se lasă apoi 6 ore şi se poate abia atunci consuma. Cu 4 linguriţe de plantă preparate identic, se obţine un ceai concentrat care se poate consuma în cursul zilei. La acest ceai este obligatoriu să se pună un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar înainte de a se consuma. Se indică ca diuretic fiind cel mai util ceai, în plus are capacitatea de a elimina acidul uric, colesterolul în exces şi multe alte toxine. Pentru aceste efecte deosebite se indică a fi folosit în: afecţiuni renale, vezicale chiar calculoză renală ,(fiind foarte utilă combinaţia cu coada racului în acest caz), scleroză, afecţiuni cardiace, diabet. În plus este un antiinflamator cutanat şi articular putând fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglări uremice. Foarte important este faptul că distruge stafilococul auriu fiind deci şi un excelent antibiotic.
Se mai poate folosi seva, mugurii, coaja, ameţii. Seva este extraordinară la afecţiuni renale sau oculare. Intern seva se ia cate 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se pot face cure de lungă durată.

No comments:

Popular Posts

Followers

Subscribe Now