Google translate

    readers online

Adenomul de col uterin

ADENOMUL DE COL UTERIN.

Formă de cervicită cronică cunoscută şi sub numele de metrită adenomatoidă: este o hiperplazie glandulară a colului, considerată ca stare precanceroasă.

Se poate face tratament cu: brad, coada şoricelului, echinaceea, gălbenele, trifoi roşu. Bradul- se va pune ramuri tinere sau ace de brad o mănă la fiert timp de 30 minute în 1 litru de apă. Se strecoară şi cu acesta se va face spălături vaginale de 2 ori pe zi.
Coada şoricelului (flori)- se pune o mână de flori la 1 litru de apă. Se fierbe apoi 15 minute şi se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale pe zi.
Echinaceea- se va lua tinctură gata preparată din care se va consuma conform prospectului intern.
Gălbenele (flori)- se va pune o mână de flori la 1 litru de apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se fac 2 spălături vaginale pe zi.
Trifoi roşu- o mână de plante mărunţite se va pune la 1 litru de apă timp de 5 minute fierte. Se strecoară. Se fac spălături vaginale de 2 ori pe zi.
Se mai poate introduce intravaginal ovule de propolis de la Apicola- 1 pe zi. Se va proteja cu un tampon de vată pentru a nu murdări lenjeria.
Intern se va putea consuma tinctură de propolis 30% câte 2 picături la fiecare 5 kg corp. Se pun pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură apoi se înghit. Se face zilnic de 3 ori până la trecerea afecţiunii.
Pe toată perioada tratamentului se va evita constipaţia şi expunerea la temperaturi scăzute

No comments:

Popular Posts

Followers

Subscribe Now