Google translate

    readers online

Adenoidita acuta a sugarului


Tratament local:
Permeabilizarea foselor nazale prin aspirarea mucozităţilor cu o pară de cauciuc. Instilaţii locale cu o soluţie de tinctură de propolis 10% care se va amesteca cu 2 părţi de ulei. Sau se poate să se facă miere cu ser fiziologic. Într-o fiolă de ser se va dizolva o jumătate de linguriţă de miere polifloră. Se pun de mai multe ori pe zi picături, în funcţie de cum reacţionează organismul.
Se va încălzi înainte la temperatura camerei. Este foarte eficientă. Se va face de câte ori este nevoie, dar neapărat de cel puţin 3 ori pe zi.
Dacă se poate se va face aerosol cu propolis 10%. În cameră ar trebui să se menţină o temperatură constantă şi în special trebuie asigurată umiditatea aerului care se respiră.

Tratament general:
sugarul va fi ţinut în cameră încălzită în timpul perioadei febrile. Se va face tratament contra febrei. Pentru aceasta este foarte bun ceaiul de coajă de salcie sau de troscoţăl care are foarte mult acid salicilic. Nu are nici un efect secundar aşa că se poate da fără teamă.

Profilaxie:
adenoidita acută a sugarului constă în realizarea condiţiilor de igienă a locuinţei, aerisire, tratamentul rahitismului şi al diatezelor exudative, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură. Profilaxia complicaţiilor se obţine prin practicarea adenoidotomiei.
Se poate ca în baie să se fiarbă 1 mână de coajă de salcie la 5 litri de apă timp de 30 minute, apoi să se strecoare în cadă. Se va face baie în această apă preferabil la temperatura corpului.

No comments:

Popular Posts

Followers

Subscribe Now