-->

Acneea

ACNEEA.

Simptome: apariţia pe piele a aşa-numitor coşuri, pline cu puroi. Pot să cuprindă suprafeţe mai mici sau mai mari în funcţie de cât de afectat este organismul. Erupţiile se semnalează în special pe faţă, dar se pot ivi şi în alte regiuni ale corpului: spate, piept, umeri.
Cum se produce: când glandele sebacee (producătoare de sebum- substanţa uleioasă care protejează pielea) de la baza firelor de păr se astupă cu celule moarte şi grăsime, bacteriile se înmulţesc în acest mediu favorabil, cauzând inflamaţii. De regulă episoadele de acnee survin în adolescenţă (acneea juvenilă) când producţia de hormoni sexuali masculini creşte, stimulând glandele sebacee să producă sebum. Alţi factori care pot agrava problema sunt fluctuaţiile hormonale, în special la femei (în imediata apropiere a menstruaţiei sau la cele aflate în menopauză), stresul, alergiile alimentare sau dieta prea bogată în grăsimi.

Prevenire: reduceţi consumul de grăsimi şi dulciuri. Păstraţi cu rigurozitate igiena pielii pentru a scădea frecvenţa şi severitatea erupţiilor. Evitaţi produsele cosmetice uleioase, care pot favoriza înfundarea porilor.

Tratament naturist:
-Se pot însă folosi foarte multe ceaiuri din plante medicinale cu care se pot face spălături sau comprese: aloe, arnică, boz, brusture, busuioc, căpşuni, cătină, ceapă, cicoare, cimbrişor, cimbru, coada şoricelului, dovleac, echinaceea, fasole, frasin, fumăriţa, gălbenele, ghinţură, grâu, hrean, iasomie de pădure, ienupăr, lămâi, limba mielului, măcriş, mărar, mentă, mesteacăn, nap, nuc, orz, ovăz, năsturel, orez, orz, ovăz, păpădie, pătlagină, pătrunjel, pătlăgea roşie, plop negru, podbal, ridiche, rostopască, rozmarin, salcâm, săpunariţă, scaiul dracului, scânteiuţă, sfeclă, spanac, tătăneasă, trandafir, trei fraţi pătaţi, turiţă mare, turtă, ţelină, untul pământului, urechelniţă, urzică, varză.
-Conopida- este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă şi energizantă. Constituie un adevărat medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect hipoglicemiant. Se indică în tratamentul adjuvant al acneei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. Folosită în alimentaţia curentă ajută la redresarea tensiunii arteriale atunci când are valori prea mari (hipertensiune). Acţionează de asemenea în bolile prostatei şi în ulcerele gastro-duodenale.


Curăţiţi pielea de 2 ori pe zi cu un săpun sau gel conţinând gălbenele (Calendula officinalis), levănţică (Lavandula officinalis) sau orice plantă cu acţiune antimicrobiană.
Aplicaţi o picătură de ulei de arbore de ceai australian (Melaleuca alternifolia)- cu puternice proprietăţi antimicrobiene- de 2 ori pe zi, pe porţiunile de piele afectate.
Noaptea, puteţi face următorul tratament pentru a usca şi vindeca acneea: utilizaţi o cataplasmă cu argilă albă sau verde (ambele se găsesc la magazinele care comercializează produse naturiste). Combinaţi o lingură de praf cu suficientă apă ca să obţineţi o pastă de consistenţa celei de dinţi. Amestecaţi în ea 3 picături de ulei de arbore de ceai australian şi aplicaţi remediul pe porţiuni de piele afectate sau pe întreaga suprafaţă a pielii obrazului. Dimineaţa clătiţi cu apă călduţă.
Faceţi de 2 ori pe săptămână un tratament cosmetic al tenului cu aburi de infuzie pentru a desfunda porii. Încălziţi într-un vas 2,5 litri apă. Când a dat în clocot turnaţi o linguriţă de cimbru (Tymus vulgaris) uscat şi mărunţit (are proprietăţi antimicrobiene) şi o linguriţă de levănţică uscată, planta care are în plus şi proprietăţi antiinflamatoare. Stingeţi focul, apoi acoperiţi-vă capul cu un prosop care să acopere şi vasul şi staţi cu faţa în aburii degajaţi de ceai timp de 10 minute, având însă grijă să nu vă produceţi arsuri.
Luaţi suplimente de zinc- între 30-45 mg pe zi- pentru a favoriza regenerarea ţesuturilor pielii şi a vă întării imunitatea corpului.
Se dizolvă o bucată de drojdie de bere, de mărimea unei nuci într-o lingură de ceai de coada şoricelului sau frunze de nuc. Se aplică amestecul în strat subţire pe faţă. Se ţine timp de 30 minute, apoi se spală cu apă caldă.
Se amestecă un morcov ras cu amidon. Se face o mască care se va întinde pe faţă şi se ţine timp de 30 minute. Se spală apoi cu apă caldă.
200 g de iaurt se amestecă cu 1 lingură de propolis tinctură şi se întinde pe faţă sub formă de mască. Se lasă timp de 30 minute, apoi se spală. Este utilă celor cu acnee cu infecţii şi cu probleme mai mari ale tenului, este o mască utilă în infecţii şi re hidratantă.
Se mai poate lua un preparat de la Apicola cu propolis ACNEOL sau se tamponează locurile afectate cu tinctură de propolis seara.
Propoderm- unguent pe bază de propolis (tot de la Apicola) se unge de 2 ori pe zi în strat subţire.
-Rădăcină de cicoare 2 linguriţe se pun în 200 ml apă rece, se fierbe timp de 5 minute, se lasă să se limpezească, se bea o treime pe stomacul gol dimineaţa iar restul în două reprize, înainte de mese. Cele mai importante utilizări sunt: hepatita cronică evolutivă, hepatita cronică stabilizată, dischinezia biliară, constipaţia cronică, acneea, furunculoza. Este contraindicată în afecţiunile acute hepato-biliare.


Reţetă.
Aplicaţi pe faţă un preparat din sucul unei lămâi la care se adaugă un albuş de ou bătut spumă. Ţineţi-o pe faţă până se usucă şi începe să vă strângă. Se spală apoi cu apă călduţă. Aceasta închide porii dilataţi şi elimină şi punctele negre.

Reţetă.
Se pune într-un bol sucul de la o lămâie cu 2 linguriţe de propolis, 2 linguriţe de tinctură de urzică, 50 g polen de albine. Se lasă pentru 10 minute să se umezească bine polenul. Se ia apoi o lingură şi se sfărâmă bine toate granulele de polen. Se pune apoi 3 linguri de miere. Se amestecă foarte bine toate acestea. Se pune totul într-un borcan cu capac la rece. Se va unge apoi cu o bucată de vată muiată în acest preparat de 2 ori pe zi, în cazurile mai grave sau 1 dată pe zi, în celelalte cazuri. Se lasă pentru 20 minute, apoi se şterge cu un şerveţel. Atenţie aceasta poate păta hainele.

Reţetă:
se pune 1 lingură de frunze de salvie la 100 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară. Se pune apoi în acest lichid argilă verde (se găseşte la magazinele naturiste) în aşa fel ca să formeze o pastă moale care se va întinde pe ten. Se lasă să se usuce cel puţin 30 minute. Se clăteşte apoi cu multă apă caldă. După aceasta este bine să vă clătiţi cu o apă în care aţi pus suc de lămâie care are vitamina C şi ajută şi la închiderea porilor şi ca dezinfectant şi la refacerea pielii.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

2 comentários:

  1. Un remediu pentru CEARCANE ?

    ReplyDelete
  2. spune-ti-nr niste sfaturi ptr acneea de pe spate si fese,furunculi,par gras,matreata,dar si ptr vergeturi si celulita, ten mixt.va multumim-vio

    ReplyDelete