-->

Tratamentul cu pepene roşu

Tratamentul cu pepene roşu

Miezul pepenelui roşu este un cocteil de apa, aproape 95 la suta, si zaharuri naturale, cu un gust aromat si extrem de favorabil, condimentat cu o multitudine de substanţe miraculoase cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopina (o substanţa cu efect antioxidant si reglator imunitar), de aici rezulta si proprietăţile sale terapeutice), iar conţinutul mare de apa îl recomanda pentru tratamentul rinichilor, cit si al aparatului urinar.


Cu excepţia persoanelor cu insuficienta renala, tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandata in perioada de vara-toamna, daca este posibil si in celelalte sezoane de iarna-primăvara, o cura de pepene roşu de minimum zece zile in fiecare luna.


Enzimele si acizii organici continuti mai ales in apropierea cojii, de unde si gustul de acru, nu foarte agreat uneori, au efecte de dezintoxicare puternica, ceea ce face ca pepenele roşu sa fie in mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzura a organismului, bătrânilor, cit si celor care au avut sau mai au o alimentaţie încărcata in toxine.


In concluzie, o cura de minimum zece zile lunar cu pepene roşu are efect de dezintoxicare, de reglare hormonala si imunitara a organismului uman, cu totul deosebite.

Cura de pepene roşu se face foarte uşor, întrucât nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentara. Unii medici si terapeuţi recomanda sucul de pepene, dar acesta se oxidează rapid si isi pierde in mai puţin de 15 minute potenţialul curativ, ca atare este indicat sa se mănânce pepenele normal, minimum doua kilograme de pepene pe zi.
Se recomanda sa fie bine copt, dulce si sa nu se evite consumarea parţii de miez din apropierea cojii.

Aproape o treime din greutatea unui pepene roşu este reprezentata de coaja, de aceea un pepene roşu pentru o zi de cura pentru tratament trebuie sa aibă in jur de 3 kilograme, mai ales ca in zilele călduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata.

Indicaţii in cura de tratament cu pepene roşu


Pentru acnee

Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare globala si, in plus, are anumite efecte reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor in mod special, putând face minuni in tratamentul acneei, iar pe cit este posibil, in paralel cu cura de pepene roşu se vor elimina din alimentaţie carnea si alte alimente toxice.
Extern, se va aplica zilnic tinctura de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu mărul lupului (Aristolochia clematitis):

Pentru nefrita, pielita si pielonefrita

Se consuma cantitati mari de pepene intr-o singura repriza, iar pe perioada curei de tratament, mai ales după ingerarea pepenelui, se recomanda evitarea frigului si a curenţilor de aer in zona şalelor.

Pentru calculii renali (pietre la rinichi)

Se recomanda a se consuma cantitati mai mari de pepene roşu. Înainte de cura de tratament, cit si in ultimele trei zile se iau plante care sfărâma calculii renali, aportul de apa de la pepene ajutând la eliminarea lor. După ce s-au luat aceste plante ce sfărâma si mărunţesc calculii renali, 1-2 ore după ce s-a consumat pepenele roşu se va tine pe zona rinichilor o sticla cu apa foarte calda, chiar fierbinte. Aceste plante sunt: frunzele de mesteacăn (Betula alba), frunzele de merişor (Vaccinium vitis idaea), rasina de pini (Pinus sylvestris) si boabele de ienupăr (Juniperus communis).

Pentru reumatism

Cura de pepene roşu este un purificator puternic, care poate fi combinat foarte bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum si cu gimnastica medicala recuperatorie. Se recomanda 12-20 de zile de cura-tratament cu pepene roşu.

Pentru calculii biliari (pietre la bila)

Se iau seminţe de pepene roşu si se usucă, apoi se dau prin risnita de cafea si se ia in fiecare dimineaţa câte o linguriţa din aceasta pudra, amestecata cu o lingura de ulei de măsline. Se iau zece zile consecutiv, dimineaţa pe stomacul gol, si se sta culcat timp de zece minute pe partea dreapta, iar tratamentul durează trei luni, câte zece zile din fiecare luna, la intervale regulate. Reţeta este foarte eficienta, iar in perioada acestui tratament se exclud prăjelile, grăsimile alcoolul si cafeaua.

Pentru constipaţie si colita de putrefacţie

Se va consuma pepenele, toata porţia, in fiecare dimineaţa pe stomacul gol, fara a mânca apoi nimic timp de patru ore, apoi prima masa va începe cu patru linguri de tarate de grâu înmuiate in apa si eventual îndulcite cu miere de albine.

Atenţie!

La persoanele cu digestie dificila nu este indicata asocierea la aceeaşi masa a pepenelui roşu cu alimentele mai grele cum ar fi: prăjeli, fripturi, mezeluri, conserve etc., ori bogate in proteine: oua, carne etc., deoarece poate produce indigestie.

Atât pepenele roşu, cit si pepenele galben conţin foarte puţin sodiu si cantitati însemnate de potasiu, iar din acest motiv sunt indicate pentru reducerea cantitatii de sodiu din organism, ceea ce are efecte benefice asupra inimii, cit si a sistemului imunitar in special, cele doua fiind elemente de baza in aşa-numitele regimuri hiposodice.

Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment