Google translate

    readers online

Sa ne facem singure mai atractive!

Sa nu ne temem de ridurile care apar datorita rasului sau zambetului, acestea nu strica infatisarea nimanui, spre deosebire de cutele pe care le imprima supararea sau necazul.

Cateva mici retusuri

Daca avem sprancene groase si la partea superioara unele fire rebele, acestea trebuie indepartate.

Distanta intre sprancene, la radacina nasului, trebuie sa fie egala cu latimea insumata a degetelor mijlociu si inelar.

Daca sprancenele sunt prea coborite asupra ochilor, putem smulge citeva fire de la partea inferioara a sprancenelor, pentru a mari distanta de la sprancene la pleoapa superioara.

Cand maxilarul este prea masiv

Pentru a face ca maxilarul sa nu para atit de greu, folosim pudra si culorile utilizate la umbrirea pleoapelor. Se obtine un efect vizual aplicand pe mijlocul barbiei o pata de pudra deschisa la culoare. Astfel este distrasa atentia de la maxilar spre barbie. Efectul este si mai bun daca aplicam pudra mai inchisa la culoare, cum ar fi ocru, de la ureche spre barbie.

Putin rosu discret se poate adauga de la ureche spre coltul gurii. Sa nu uitam insa ca toate petele de culoare vor fi atenuate dinspre centru catre margini, astfel incat sa nu se vada dungi sau pete, ci doar culori pale, pierdute.

Cand nasul este lat

Daca avem nasul lat, ne vine din nou in ajutor jocul de lumini si umbre. Dupa ce aplicam fondul de ten sau pudra in nuanta obisnuita, se traseaza o linie verticala de la radacina pana la virful nasului cu pudra intr-o nuanta mai deschisa. Pe ambele laturi ale nasului se aplica o nuanta inchisa (umbra), apoi se acopera intreg nasul cu o unda usoara de pudra in nuanta normala. Efectul este uimitor.

Buzele prea subtiri

Acest defect se poate corecta cu ajutorul creionului pentru conturarea buzelor. Nu trebuie sa exageram insa: conturul desenat nu va depasi linia buzelor decat cu maximum 1 mm. Pentru ca totul sa para cat mai natural si sa se mentina in timp, la mijlocul buzei superioare conturul se deseneaza cu creion alb. Peste toate liniile se aplica rujul, buzele parand astfel mai pline intr-un mod cit se poate de natural.

Pleoapele cazute

Se contureaza pleoapele chiar la radacina genelor, se estompeaza treptat fardul spre partea exterioara a pleoapelor, apoi se aplica un usor fard ocru in zona unde pleoapa este mai cazuta.

Ochii obositi

Pentru ca ochii sa nu mai aiba aspectul obosit, vom sta 5 minute cu pleoapele apasate usor cu palmele. Ne vom recapata echilibrul, iar ochii se vor odihni.

No comments:

Popular Posts

Followers

Subscribe Now