-->

Despre fitness si aerobic - Antrenati-va în mod inteligent


Despre fitness si aerobic
Termenii de fitness cardiorespirator, exercitiu de aerobic si exercitiu cardiovascular sunt de fapt sinonime.


Exercitiile cardiovasculare au numeroase beneficii. Ele includ reglarea tensiunii arteriale, marirea cantitatii de colesterol bun (care îndeparteaza colesterolul rau din celule), scaderea cantitatii de colesterol rau, scaderea grasimii corporale, marirea densitatii capilare, scaderea cotelor anxietatii, tensiunii si depresiei.

Veti pierde în greutate!!!

Cresterea în greutate este ceva obisnuit printre femei, mai ales dupa varsta de 30 de ani. Trebuie mentionat ca sporirea în greutate nu este asociata cu menopauza, ci cu varsta.
Multe femei recunosc tendinta neplacuta de a se îngrasa cu vreo 10 kg imediat dupa varsta de 40 de ani. Însa nu-si dau seama ca în acelasi timp ele pierd si din masa musculara! Fiecare kilogram de muschi pierdut deregleaza metabolismul corpului.

Antrenamentele permanente pot înlocui aceasta pierdere si readuce la cote normale metabolismul corpului, scutindu-va de cresterile în greutate. Studiile au demonstrat ca mentinerea puterii, marirea flexibilitatii si rezistentei cardiovasculare diminueaza efectele îmbatranirii.

Antrenati-va în mod inteligent

Dovezi stiintifice arata în mod clar ca activitatea fizica moderata ca intensitate confera beneficii considerabile sanatatii organismului uman. De aceea, fiecare persoana adulta ar trebui sa realizeze activitate fizica cat mai multe zile pe saptamana.

O viata activa nu înseamna un program strict controlat, intensiv de exercitii. În schimb, putem aduce mici schimbari în viata noastra, ce implica mai multa activitate fizica. Aceasta permite reducerea riscurilor bolilor cronice si poate contribui la îmbunatatirea calitatii vietii.

Exercitiul este, deci, o parte importanta a unui mod de viata sanatos. Corpul este creat sa se miste si chiar cere efort fizic. Multi dintre noi ne dam seama de aceasta si avem un program activ de fitness.

Beneficiile antrenamentelor 
Fitness;Aerobic


Exercitiile fizice va ajuta sa aratati si sa va simtiti foarte bine, va permit sa fiti plini de energie, sa cresteti eficienta mentala si sa va bucurati mai mult de viata.

Antrenarea flexibilitatii mareste performantele fizice. O articulatie flexibila poate accesa o gama mai larga de miscari, consuma mai putina energie si scade foarte mult riscul accidentarilor.

Întinderea îmbunatateste echilibrul muscular si alinierea structurii. 
Studiile recente arata ca flexiile lente, statice ajuta la reducerea senzatiei de febra musculara dupa antrenamente. Intinderea statica implica o elongare lenta, treptata si controlata a muschiului, mentinuta într-o pozitie confortabila fara a resimti durere timp de 15-30 de secunde.

Întinderile diminueaza durerile de spate, facilitind relaxarea musculara. Un muschi permanent contractat cere mai multa energie pentru desfasurarea activitatilor. 
Contractarea muschilor este determinata de acumularea de toxine si de oboseala. De aceea exercitiile contribuie la detoxifierea organismului si reducerea oboselii. 
Stretching-ul mareste aportul de sange si de nutrienti catre articulatii, marind temperatura tesuturilor si dezvoltind elasticitatea corpului. De asemenea, mareste fluidul sinovial al articulatiilor, care reprezinta un lubrefiant ce faciliteaza transportul nutrientilor catre cartilajul articular. Aceasta reduce degenerarea articulatiilor.

Un beneficiu mai putin cunoscut al exercitiilor de fitness si aerobic este cresterea coordonarii neuromusculare. Studiile au demonstrat ca viteza vectorului nerv-impuls (adica timpul necesar pentru ca impulsul sa ajunga la creier si înapoi) este îmbunatatita prin stretching. Aceasta ajuta grupele musculare opuse sa lucreze într-un mod sinergic si coordonat.

Un antrenament de marire a flexibilitatii mai inseamna si o bucurie. Stretching-ul ajuta la relaxarea atat a corpului, cat si a mintii, dandu-va o stare de bine.

Antrenamentul de forta întareste si confera o conditie buna a sistemului muscular-scheletic, marind tonusul si rezistenta organismului. Din punct de vedere fiziologic, acest antrenament determina cresterea volumului muschilor, a puterii si tonusului lor, precum si forta tendoanelor, ligamentelor si oaselor. De asemenea, s-a demonstrat si efectul îmbunatatirii sanatatii psihice, amplificand respectul fata de sine, încrederea si siguranta în propriile forte.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment