Google translate

    readers online

Cura de primăvara cu CLOROFILA


Cura de primăvara cu CLOROFILA

- Sângele roşu se curata cel mai bine cu "sânge verde " -
Cu fiecare zi ce trece, primăvara isi intra mai mult in drepturi. Verdele sau crud cucereşte pas cu pas peisajul, acoperind câmpiile, dealurile, pădurile, intr-un târziu, munţii si văile înalte. Natura traieste o adevărata beţie verde, o beţie a vieţii clocotitoare, care a rupt zăgazurile iernii. Razele soarelui sunt sorbite cu lăcomie de frunzele tinere, transformându-se in viata, in culoare si freamăt. In aceasta magie a primăverii, a naturii reînviate, exista o substanţa, una singura, care este cheia tuturor transformărilor: clorofila. Descoperirea ei a revoluţionat biologia, fiind decriptat astfel - e drept, doar parţial - procesul prin care razele soarelui dau viata pamantului: fotosinteza.
Micile molecule de clorofila, uluitor de asemănătoare globulelor roşii - elementul de baza al sângelui uman -, sunt temelia vieţii pe aceasta planeta. Ele menţin in viata nu numai plantele, ci (conform ultimelor descoperiri) si animalele. Reflexul animalelor carnivore de a paste efectiv plante verzi are ca explicaţie efectele tămăduitoare ale clorofilei, care are si asupra organismului uman efecte benefice uluitoare.
Sângele verde, cum mai este numita aceasta substanţa, ne dezintoxica organismul, ne reglează tranzitul intestinal, ne vindeca si ne alina rănile, încetineşte procesul de imbatranire, ne protejează împotriva radiaţiilor cancerigene, precum si împotriva substanţelor chimice nocive.
Pe măsura ce studiile biologice avansează, este pusa in evidenta o legătura uluitor de puternica, misterioasa, intre om si aceasta substanţa vitala. Se pare ca organismul uman este programat de la Dumnezeu sa interacţioneze intens cu acest elixir verde, care-i modifica in bine majoritatea proceselor vitale. Cea mai intensa acţiune a clorofilei se exercita asupra sângelui uman, compensând carentele in anumite minerale, ajutând la eliminarea toxinelor. Ideea populara ca o cura de urzica, de leurda sau de spanac verde "înnoieşte sângele " si-a găsit astfel un suport experimental extrem de serios. Oamenii de ştiinţa au căutat sa dezlege misterul acestei interacţiuni intre "sângele plantei " si sângele uman, lucru care nu este foarte uşor. In schimb, studiile lor au pus in evidenta o acţiune cu mult mai ampla a extractelor de clorofila, aşa incat a prins contur ideea unei terapii cu clorofila.

In ce consta terapia cu clorofila?


Consta pur si simplu in administrarea pe cale orala de extracte vegetale foarte bogate in clorofila. Studiile efectuate in Statele Unite pe aceasta tema au avut rezultate excepţionale. Clorofila declanşează procese puternice de dezintoxicare, favorizează asimilarea si fixarea mineralelor vitale, stopează infecţiile. Aplicata extern, cicatrizează rănile si măreşte viteza de regenerare a ţesuturilor. In prezent se estimează ca cine va reuşi sa extragă, sa izoleze clorofila si sa o facă accesibila in alimentele de uz comun, acela va domina industria alimentara si chiar farmaceutica a viitorului.


Cum pot fi obţinute extractele de clorofila?

Pentru a obţine extractele pentru o cura de primăvara cu clorofila nu avem nevoie de o aparatura prea sofisticata. Este foarte util sa avem un mixer electric, dar in absenta acestuia, extractele de clorofila pot fi obţinute si manual.
Iată cele doua metode de obţinere a extractului de clorofila:

Metoda 1 - cu ajutorul mixerului electric
Reţeta pentru obţinerea unui pahar (200 ml) de extract de clorofila este următoarea: intr-un vas de plastic se pune un mănunchi de mlădiţe verzi de plante (grosimea mănunchiului este cat sa poată fi cuprins intre degetul mare si aratator) si un pahar de apa plata sau apa de izvor. Se marunteste planta foarte bine (vreme de 3-5 minute) cu ajutorul mixerului, după care se filtrează imediat printr-un tifon. Se consuma preparatul imediat după filtrare, aşa incat sa nu se oxideze.

Metoda 2 - prin macerare
Aceeaşi cantitate de mlădiţe verzi se toaca mărunt pe o planşeta de lemn. Imediat după tocare, planta este pusa cu tot cu suc intr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor si se lasă la macerat la temperatura camerei, vreme de sase ore, după care se filtrează prin tifon. După filtrare, extractul obţinut se consuma imediat.

Ce fel de mlădiţe verzi folosim?


Se folosesc numai tulpini de plante alimentare.
Tulpinile plantelor pe care nu le cunoaşteţi sau a căror provenienţa este incerta nu vor fi niciodată folosite, deoarece pot avea efecte toxice imprevizibile (fie datorita toxicităţii plantei in sine, fie datorita stropirii plantei cu substanţe chimice, ingrasaminte etc.). Cu cat verdele plantei este mai intens, cu atât efectele sale vor fi mai puternice, deoarece si conţinutul de clorofila va fi mai ridicat.
Iată câteva plante frecvent folosite in terapia cu clorofila:


- fire verzi de zarzavat: pătrunjel sau ţelina, in anumite cazuri frunze de ceapa verde sau usturoi;
- tulpini tinere de urzica sau frunze verzi de leurda ori păpădie;
- mlădiţe verzi, de circa 8 cm inaltime, de grâu, orz sau ovăz;
- tulpini tinere de lucerna.

Cat durează si cum se face o cura cu clorofila?

De la bun început, trebuie spus faptul ca in ciuda aparentei simplitati a procedeului, efectele sale asupra organismului sunt foarte puternice. Ca urmare, aceasta cura poate fi resimţita ca un soc de către organism, daca nu este pornita gradat.
O cura standard cu clorofila durează 12 zile si va decurge astfel:

- In prima zi de cura nu se va bea mai mult de un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofila, care va fi luat in doza unica, pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea mesei de dimineaţa.
- In a doua zi de cura se va dubla cantitatea de extract (100 ml), care va fi băut in doua reprize, cu 30 de minute înaintea mesei de prânz si de seara.
- Intre ziua a treia si a unsprezecea se măreşte doza cu cate un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml etc.), repartizându-se in trei parţi egale, luate cu 30 de minute înaintea celor trei mese principale.
- In a douăsprezecea zi se bea cate un pahar de extract de clorofila înaintea fiecărei mese. Este de preferat ca in ultima zi de cura sa nu se consume altceva decât orez fiert si sărat după gust, pentru ca efectele de dezintoxicare sa fie mai intense.

Efectele curei cu clorofila

Este un excelent mijloc de purificare in perioada de primăvara, fiind uşor de aplicat si extrem de eficient.
Cel mai rapid se va simţi efectul de accelerare al tranzitului intestinal, ceea ce ce va determina o binevenita eliberare a colonului de toxinele acumulate peste iarna. Daca extractele vegetale sunt prea puternice pentru dvs. si va dau diaree, atunci le veţi lua in doze mai mici si veţi bea in paralel ceaiuri de menta, coada-racului sau scoarţa de stejar, pentru a controla procesul.
Al doilea care va beneficia de pe urma curei cu clorofila va fi sângele.
Tulburările de coagulare, anemia, carentele de calciu si magneziu vor fi rapid compensate de aceasta cura. Hemofilia, chiar anumite forme de leucemie răspund foarte bine la aceasta forma de tratament.
Pielea este cea de a treia "ţinta " a curei cu clorofila.
Acnea rebela, diferitele forme de alergie, sensibilitatea la infecţii vor fi puse pe fuga cu ajutorul tratamentului cu extracte verzi. Tenul va deveni curat si luminos, pielea va capata o strălucire sănătoasa.

Gastritele si ulcerele de primăvara se ameliorează si ele cu ajutorul acestei cure. Folosiţi mai ales extractele din plante aromatice blânde (pătrunjel, ţelina) si urzica (care este cicatrizanta si antiacida), care vor proteja pereţii stomacului si - important - vor combate bacteriile de la acest nivel (inclusiv celebrul Helicobacter pilori).
Astmul sau bronşita vor fi si ele ameliorate de aceasta cura, deoarece clorofila inhiba si distruge bacteriile, favorizează procesul respirator.
Astenia de primăvara va fi combătuta, mai ales daca vom folosi plante mai amare (frunzele de păpădie sunt excelente), in timp ce stările de oboseala vor fi risipite de extractele verzi de pătrunjel si ţelina, adevărate tonice aromatice.
Ar fi păcat sa vorbim despre cura cu clorofila fara sa menţionam efectele sale excepţionale pentru oamenii care lucrează in mediu toxic, care sunt expuşi la radiaţii (cum ar fi cele ale monitoarelor calculatoarelor, razele X ale aparatelor de analiza), care au avut sau au o hrana cu mulţi aditivi sintetici sau cu multa carne.
Clorofila protejează vasele de sânge împotriva sclerozării, tine la respect infecţiile bacteriene indiferent de localizare (chiar si pericardita - inflamaţia muşchiului cardiac - a fost tratata cu succes cu acesta terapie).

Cui ii este recomandata cura cu clorofila?

Fireşte, ca orice cura de primăvara, si terapia cu clorofila este adresata practic tuturor persoanelor, fie ele tinere sau in vârsta. Deşi este eficienta si in boala canceroasa ori in cele tumorale benigne, cura cu clorofila este recomandata in special persoanelor sănătoase. Periodic, mai ales la schimbările de anotimp, organismul are nevoie de dezintoxicare, iar clorofila este un mijloc sigur si eficient de purificare, care va asigura premisele unei stări de sănătate excelente si a unei forme fizice si psihice maxime.

O a doua categorie căreia i se adresează cura cu clorofila este aceea a persoanelor care au afectiuni cronicizate.
Astmul si bronşitele (inclusv cele tabagice), hepatita cronica (inclusiv fazele pre-cirotice si cirotice), reumatismul cronic si cel degenerativ, guta si multe alte boli pot fi ameliorate si vindecate cu ajutorul extractelor verzi.
Bătrânii si convalescenţii, adolescenţii cu tulburări hormonale vor beneficia, de asemenea, de efectele reglatoare excepţionale ale extractelor de clorofila.
De asemenea, obezitatea, inclusiv cea care apare pe fond de dezechilibru hormonal, răspunde foarte bine la acest tratament, asociat cu o cura vegetarian-crudivora.Cui ii este contraindicata cura cu clorofila?

Aceasta cura este contraindicata persoanelor cu diaree acuta, cu colita de fermentaţie, precum si celor al căror colon este foarte sensibilizat. Persoanele care au suferit operaţii de by-pass coronarian, care suferă de tromboza vor face aceasta cura numai la recomandarea si sub supravegherea medicului.

No comments:

Popular Posts

Followers

Subscribe Now